A3 Haber

‘Diyanet neden spor kulübü kurar ve kapalı olan bu kulüp niçin icralık olur?’

‘Diyanet neden spor kulübü kurar ve kapalı olan bu kulüp niçin icralık olur?’

‘Diyanet neden spor kulübü kurar ve kapalı olan bu kulüp niçin icralık olur?’
Aralık 17
22:30 2019

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, şu anda kapalı olan Diyanet Gençlik Spor Kulübü’nün kulübü transfer ettiği voleybolcunun transfer ücretini ödemediği için icralık olduğunu açıklayarak, “Diyanet neden spor kulübü kurar?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi üzerine konuştu. Erbay, Diyanete 2020 yılı içinde, sekiz bakanlıktan daha yüksek şekilde 11.5 milyar TL ödenek ayrıldığını belirterek, Diyanetin bütçesinden 2016, 2017 ve 2018 yıllarında “Ne olduğu, ne iş yaptığı belli olmayan dernek ve vakıflara toplam 306 milyon TL kaynak aktarıldığını” ifade etti.

Zemin ısıtmalı cami

Diyanet bütçesinden Moskova Merkez Camisine, 170 milyon dolar; Amerika Diyanet Merkezine 100 milyon dolar; Bişkek Camisine 35 milyon dolar; İngiltere Cambridge Camisine 30 milyon dolar harcandığını kaydeden Erbay, “Bu camiler de öyle bildiğimiz camilerden değil. Bu camilerde güneş enerjisinden elde edilen sıcak havayla sular ve zemin ısıtılıyormuş; içeride oksijen azaldığında sıcak havadan üretilen temiz hava içeriye veriliyormuş. Bu liste böyle uzayıp gidiyor. Ama Muğla’nın köyündeki Ahmet amca da buz gibi havada soğuk suyla abdest almaya devam etsin” dedi.

“Spor Toto’dan kaynak aktarıldığı doğru mu?”

Diyanet’in kurduğu, futbol, güreş, masa tenisi, badminton gibi branşlarda faaliyet gösteren Diyanet Gençlik Spor Kulübü’nün şu an kapalı olduğunu anlatan Erbay, “Bu spor kulübü transfer ettiği voleybolcusunun transfer ücretini ödemediği için icralık olmuş. Diyanet neden spor kulübü kurar? Buraya bütçe nereden sağlanmıştır? Spor Toto’dan bu kulübe kaynak aktarıldığı ve bu paraların başka alanlarda kullanıldığı yönündeki iddialar var. Bu iddialar doğru mudur?” diye sordu. (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER