A3 Haber

Kılıçdaroğlu iddialı konuştu: İlk yapılan seçimde beyefendi gidecek’

Kılıçdaroğlu iddialı konuştu: İlk yapılan seçimde beyefendi gidecek’

Kılıçdaroğlu iddialı konuştu: İlk yapılan seçimde beyefendi gidecek’
Aralık 17
23:41 2019

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan erken seçime gidelim derse MHP kabul eder. Biz bugünden çalışıyoruz. Erdoğan ister girsin ister girmesin ilk yapılan seçimde beyefendi gidecek” dedi.

A3 Haber Merkezi- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’ye konuk oldu. Özlem Akarsu Çelik’in sorularıyla gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, Şehir Üniversitesi olayı ile Erdoğan’ı siyasi hesap yaparak, öç almakla suçladı.

Kılıçdaroğlu, “Bir üniversite üzerinden siyasi hesap yapmak, öç almak doğru değildir. Siyasi rakibinizden öç almak için bir üniversiteyi tasfiye ediyorsunuz. Diğer taraftan Ziraat Bankası ile simitçiyi kurtarıyorsun. Vicdanı, ahlakı olan herkese sesleniyorum bunların yaptığı adalet mi? Ahmet Davutoğlu’ndan, Mehmet Şimşek‘ten intikam almak için bunu yapıyorsun. Dolandırdılar diyorsun o zaman git dava aç” şeklinde konuştu.

“Erdoğan’da vefa diye arkadaş diye bir şey yok”

Sarayda şantajla yola çıkan bir anlayışın olduğunu dile getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan için vefa, arkadaş diye bir şey yoktur. Onun için tek şey var koltuğumu nasıl korurum. 21. yüzyılın Türkiye’deki en büyük firavunu. Her şeyi ben bilirim, ben yaparım diyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını da ben yerim diyor, kimse bana hesap soramaz diyor. Ben sana hesap soracağım” diye konuştu.

“Erken seçim için bugünden çalışıyoruz”

Erken seçim tartışmalarını da değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Erken seçime bir kişi karar verecek Erdoğan. MHP ve AKP çoğunluğu var. Erdoğan erken seçime gidelim derse MHP kabul eder. Biz bugünden çalışıyoruz. Erken seçime Erdoğan ister girsin ister girmesin ilk yapılan seçim beyefendi gidecek. Millet artık yeter diyor. 10 binlerce insan çöplerden geçiniyor, milyonlarca insan faturalarını ödeyemiyor. Bunlarda vicdan var mı? Olsa zaten böyle olmaz” diyerek iddiasını ortaya koydu.

“Ethem Sancak zihnimde iz bırakan biri değil”

BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın, “Ben Kılıçdaroğlu’nun siyasete girmesine vesile olanlardan birisiyim. Konuşturmayın beni” ifadelerini de değerlendiren CHP Lideri, “Ethem Sancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir ara telefon etti, ‘Benim gazetelerim, medyam emrinizdedir’ diye. Ben de ‘estağfurullah’ dedim. Medya, gazeteler özgürce yayın yaparlar, biz de saygı duyarız onlara, diye. Onun öncesinde kendisi zaten ilaç sektörüyle ilgiliydi. Büyük bir ihtimalle o dönemden. İlaç sektörüyle ilgili SSK Genel Müdürü iken aldığım kararlar vardı. Eşdeğer ilaç uygulamasını sağlamak üzere. Belki o dönemden bir tanışıklığımız olabilir ama hafızamda, zihnimde iz bırakan biri değil” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER