A3 Haber

Tuncay Özkan: Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez, içimizde Fethullahçı yaşamaz

Tuncay Özkan: Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez, içimizde Fethullahçı yaşamaz

Tuncay Özkan: Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez, içimizde Fethullahçı yaşamaz
Aralık 17
15:00 2019

Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un dün tutuklanmasının ardından, partisinin İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları Urla Belediye Başkanlığı önünde toplanarak Burak’a destek açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Tuncay Özkan, “Burası İzmir ve Mustafa Kemal’in kalesi. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez. Bizim içimizde Fethullahçı yaşamaz” dedi.

Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un tutuklanmasına tepkiler sürüyor. CHP’li yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer, Urla Belediyesi önünde toplanarak Oğuz’a destek verdiler.

Tuncay Özkan: Cezavinden alıp koltuğuna oturtacağız

gercekhaberci.com’dan Sevilcan Günay’ın haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Başkan Oğuz’un suçsuz olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Urla Belediye Başkanımız haksız, hukuksuz bir politika ile karşı karşıyadır, başkanımızı bu politika ile karalamaya çalışıyorlar. Belediye Başkanımız dün tutuklandı ve biz hemen bir üst mahkemeye başvurarak bu karara itiraz edeceğiz. Tutukluluk hali, birinin kaçma olasılığı varsa olur, oysa başkanımız kendisi ifadeye gitmiştir. Kaçma olasılığı yoktur. Urla’nın hakkını, başkanımızın hakkını FETÖ’cü terör örgütüne yedirmeyeceğiz. Bu belediye başkanlığı seçimini, kaybedenlerin husumetine feda etmeyeceğiz. Başkanımız ve sizinle dayanışma içindeyiz. Hiç kimse belediyemizi sahipsiz sanmasın, biz buradayız, burada olacağız. Arkadaşımızı en kısa süre içinde cezaevinden alıp koltuğuna oturtacağız. Bir adaletsizlik ile karşı karşıyayız. Buradan yola çıkarak belediyemize karşı her türlü politik harekete, sabotaja karşı çelik duvar olarak öreceğiz.”

“Bizim içimizde Fethullahçı yaşamaz”

Masumiyetin çiğnenmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Tuncay Özkan, “Bizim için geçerli olan şey haktır, hukuktur, adalettir. Masumiyetin çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Urla Belediyesi’ni diğer belediyeler ile kimse karıştırmasın. Burası İzmir ve Mustafa Kemalin kalesi. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez. Bizim içimizde Fethullahçı yaşamaz. Bu iftiraları iade ederiz. Gün gelecek devran dönecek. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Suçu bizim üstümüze atamazlar. Burası Urla, dayanışacağız, el ele, kola kola olacağız. Arkadaşımızın hızlı, adaletli ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Tunç Soyer’den mesaj

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da, yurtdışında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir mesajını iletti.

Özuslu şunları söyledi: “Tunç Soyer, kendisi dün gece toplantı için gittiği Kazan’dan ilk uçakla buraya dönüşe geçti. Öncelikle size şu mesajları iletmemi istedi: Kalbim sizinle orada, vücudum da sizinle olacak. Başkanımız acilen Urla’ya geliyor. Halkımız ve belediye başkanımız ile dayanışma için buraya gelecek. Anayasanın en basit kuralıdır, bir insanın masumiyet karinesi vardır, kimse hüküm girmeden suçlu ilan edilemez. Dolayısıyla kimse Burak Oğuz’u suçlu ilan edemez. Tutuklama bir tedbirdi ama burada tutuklamayı gerektirecek bir şey yoktur. Urla’nın yüzde 67 oyu ile seçilmiş bir başkanın bir yere gitmeye niyeti yoktur. Hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER