A3 Haber

Burak Oğuz’un avukatından iddialara yanıt: Sadece iş ilişkisi…

Burak Oğuz’un avukatından iddialara yanıt: Sadece iş ilişkisi…

Burak Oğuz’un avukatından iddialara yanıt: Sadece iş ilişkisi…
Aralık 18
15:08 2019

Önceki gün tutuklanan ve bu sabah da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı duyurulan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz adına kayıtlı bir telefonun, Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkili bir şahıs tarafından kullanılması yönündeki iddiaya, Burak Oğuz’un avukatı Umut Köroğlu yanıt verdi.

Önceki gün Fethullah Gülen cemaatiyle irtibatı olduğu suçlamasıyla tutuklanan, bu sabah da İçişleri Bakanlığı görevden alınan Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un avukatı, bazı iddialara yanıt verdi.

Gerçek Haberci’den Sevilcan Günay’ın haberine göre Av. Umut Köroğlu, delilleri toplama işleminin devam ettiğini, bu akşama kadar itiraz edeceklerini belirtti.

“Tüm iddialara yanıtımız var”

Ellerinin epeyce güçlü olduğunu ifade eden Av. Köroğlu, “Müvekkilim Burak Oğuz’un yanıt veremediği hiçbir iddia yok. Ciddi bir itiraz dilekçesi hazırladık ve ben ümitliyim. Burak Bey hakkındaki iddiaları çürütecek deliller var. Burak Bey, tüm iddialara yanıt verebiliyor. İtirazımız büyük ihtimalle bu akşama yetişecek, eğer yetişmezse yarın sabah ilk iş itirazımızı gerçekleştireceğiz. Şu anda toplamamız gereken delilleri topluyoruz. Görüştüğü kişilerin normal, rutin görüşme olduğunu ispat etmeye çalışıyoruz, delillerimizi topluyoruz” diye konuştu.

“O kişiyle sadece iş ilişkisi olmuştur”

Burak Oğuz adına kayıtlı bir GSM hattının, Fethullah Gülen cemaatinin “İzmir Hava Kuvvetleri mahrem yapılanması” içerisinde faaliyet gösteren “Muhammet” kod adlı L.U. adlı şahıs tarafından kullanıldığı iddiası hakkında açıklama yapan Av. Köroğlu, şunları söyledi:

SGK teşvik iadeleri konusunda bir çalışma yapılmış, bu kişi ile danışmanlık çalışması yürütülmüş ve ekip çalışması olduğu için de bir müddet ofis telefonu o kişide kalmış. Yani, karşılıklı olarak danışmanlık hizmeti alınmıştır, konu bundan ibarettir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER