A3 Haber

Çalışanlar beş dakikadan fazla oturmasın diye 13 derece eğik klozet tasarlandı

Çalışanlar beş dakikadan fazla oturmasın diye 13 derece eğik klozet tasarlandı

Çalışanlar beş dakikadan fazla oturmasın diye 13 derece eğik klozet tasarlandı
Aralık 18
16:19 2019

İngiltere merkezli StandardToilet adlı şirket, çalışanların tuvalette geçirdikleri zamanın kısalması için 13 derecelik açıyla öne doğru eğik bir klozet tasarladı. Tasarlanan klozet beş dakikadan uzun süre oturmayı zorlaştırıyor.

İngiltere Staffordshire’da bulunan StandardToilet şirketinin aynı adı taşıyan tasarımı, ofislerde ve kamusal alanlarda kullanılmak amacıyla yapıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Mahabir Gill imzasını taşıyan bu tasarıma ilişkin, “Sadece İngiltere’de çalışanların mola sürelerini uzatması 4 milyon sterline mal oluyor” denildi. Gill, “13 derece çok da zahmetli değil ama eninde sonunda kalkmak isteyeceksiniz” diye konuştu.

Şirket, fiyatları 150 ile 500 pound (yaklaşık 1.160 TL ile 3.870 TL) arasında değişen bu tuvaletler için yerel konseylerden ve yol üstündeki benzin istasyonlarından hatırı sayılır miktarda talep aldıklarını belirtti. Şirket, çalışanların tuvalette geçirdikleri zamanın verimliliği azalttığını öne sürdü.

“Tuvalette vakit geçirmek, ağır iş yükünü anlatıyor”

Çalışanların tuvalette geçirdiği süreyi kısaltmayı hedefleyen tasarım tepkileri de beraberinde getirdi. “Around the Toilet” inisiyatifinden Charlotte Jones, “Tuvalette geçirilen zamanı bir tehdit olarak görmek meseleye tamamen yanlış taraftan bakmak anlamına geliyor. Mesaideyken tuvaletin sığınılacak bir yer gibi görünmesi; ağır iş yüküne, yetersiz ofis alanlarına ve yönetime dair daha fazla şeyi anlatıyor” diyerek tasarıma tepki gösterdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER