A3 Haber

Şengül Hablemitoğlu: Hakkımız olan adaleti talep ediyoruz

Şengül Hablemitoğlu: Hakkımız olan adaleti talep ediyoruz

Şengül Hablemitoğlu: Hakkımız olan adaleti talep ediyoruz
Aralık 18
20:05 2019

Ankara’da, 18 Aralık 2002’de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, ölümünün 17. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Eşi Şengül Hablemitoğlu, “Görünmüştür ki devletin bazı karanlık insanları bir yerlerde bir şeyler yapıyorlar, biz de onların verdiği kararların bedellerini ödüyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törende konuşan eşi Şengül Hablemitoğlu, yalnız olmadıklarını, kendileri ile aynı kaderi yaşayan yüzlerce aile olduğunu belirtti.

Şengül Hablemitoğlu, adalet vurgusu yaparken, “Biz bu sonu yaşayan ilk ve son aile değiliz. Ama lütfen artık kimse ölmesin. Bu anmaları böyle yapmayalım. Herkesin sıradan hayatının, sıradan bir ölümü olsun. Biz bu travmatik ölümlerle anmalar yapmayalım. Bu ölümler dursun. Bir yandan hakkımız olan adaleti talep ediyoruz, bir yandan da bu ölümlerin durdurulmasını istiyoruz. Bunca insanın ölümüne göz yuman, bunca insanı öldürme hakkını kendinde bulan insanların artık durdurulmasını istiyoruz. Bu soruşturma süreci 3 yıllık bir süreç, öncesi yok. Görünmüştür ki devletin bazı karanlık insanları bir yerlerde bir şeyler yapıyorlar, biz de onların verdiği kararların bedellerini ödüyoruz. Kimsenin buna hakkı yok. Bu mesajı verelim, bu ölümler çoğalmasın” dedi.

Dava süreciyle ilgili basın açıklaması yapan Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, soruşturmanın, kimliği belli grupları koruma güdüsüyle 14 yıl kaybedildikten sonra, görevini hakkıyla yapmaya çalışan bir savcılık kurumunun üç yıllık çalışması sayesinde belli bir noktaya geldiğini bildirdi.

“Suikastin aydınlanması şüphelinin iadesiyle mümkün”

Soruşturma dosyasında yapılan birçok tespitin ve ulaşılan sonuçların ancak şüphelinin Türkiye’ye iade edilmesiyle anlam kazanacağını vurgulayan Barkın şöyle konuştu:

“Suikastı kim işledi? Arkasındaki güç neydi? Necip Hablemitoğlu niçin hedef alındı? Bu soruların tamamı, adı geçen şüphelinin ülkemize iadesini de içeren etkili bir soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. O zaman, hazırlık soruşturmasında görev yapan ve neredeyse tamamı FETÖ nedeniyle ihraç edilen, mahkum edilen emniyet görevlilerinin, savcılık çalışanlarının varlık ve görevleri de anlaşılabilir olacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER