A3 Haber

Van Cezaevi’nde kuş yasağı gerekçesi: Çiftleşme ihtimali!

Van Cezaevi’nde kuş yasağı gerekçesi: Çiftleşme ihtimali!

Van Cezaevi’nde kuş yasağı gerekçesi: Çiftleşme ihtimali!
Aralık 18
00:22 2019

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bir mahkumun dişi kuş besleme talebi, cezaevi yönetimi tarafından, kuşların ‘çiftleşme ihtimali’ gerekçe gösterilerek reddedildi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Van Cezaevi’nde bir karışmadıkları kuşların cinsel hayatıydı, ona da karıştılar” dedi.

Türkiye’de “insan hakları ihlallerine” konu olan cezaevleri bu kez ilginç bir yasakla gündeme geldi. Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan bir mahkumun dişi kuş besleme talebi, cezaevi yönetimi tarafından, “Kafeste bulunan erkek kuşla çiftleşme ihtimali” gerekçe gösterilerek reddedildi. Mahkum, İnfaz Hakimliği’ne başvurarak karara itiraz etti.

“Kuşların cinsel hayatına da karıştılar”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazan mahkum konuyla ilgili yardım istedi. Gergerlioğlu, cezaevlerinden her ay düzenli olarak insan hakları ihlallerine ilişkin rapor aldığını belirtirken, ilk kez böyle bir şikayetle karşı karşıya kaldığını söyledi. Gergerlioğlu, “Van Cezaevi’nde bir karışmadıkları kuşların cinsel hayatıydı, ona da karıştılar” derken, durumu “komedi“olarak nitelendirdi.

Cezaevlerinde, seksen bin kapasite üstü ortamlarda mahkumların son derece ağır şartlar altında yaşadığına dikkat çeken Gergerlioğlu, “Çok ağır insan hakları ihlallerinin olduğu cezaevlerinde mesele dişi kuş besleme yasağına kadar gitmesi, olayın nerelere kadar geldiğinin traji komik göstergesi” diye konuştu.

Cezaevlerinde dişi kuş beslemenin nasıl bir tehlikesi olduğunu görmüşlerse, cezaevlerindeki gayri insani mekanik bakışın son örneği bu olay. Birde onun için de ihlal yaparsanız , cezanın içinde, ceza yaparsanız bu hiç doğru bir şey değil” diyen HDP’li Gergerlioğlu, konuya ilişkin Adalet Bakanı’nın cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi vereceğini de bildirdi. (ANKA)

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER