A3 Haber

Asgari ücret için üç sendika ortak açıklama yapacak

Asgari ücret için üç sendika ortak açıklama yapacak

Asgari ücret için üç sendika ortak açıklama yapacak
Aralık 19
17:35 2019

Türk-İş, DİSK ve Hak-İş, önümüzdeki hafta yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısı öncesi, yarın asgari ücret ile ilgili açıklama yapacak.

2020 asgari ücretinin belirlenmesi öncesi Türk-İş, DİSK ve Hak-İş bir araya gelerek süreci birlikte götürme kararı almıştı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “İlk defa 39 sene sonra DİSK’in de Hak-İş’in de yönetimlerinin görüşü alınacak. Bu süreci beraber götüreceğiz bu sene” açıklamasında bulunmuştu.

Üç sendika başkanı daha önce de yaptıkları ortak açıklama ile işçilerin ve tüm çalışanların en önemli sorunlarından biri olan vergi yüklerinin azaltılması ve vergide adaletin sağlanması için görüşlerini açıklamıştı.

Sendikalar asgari ücret beklentisini açıklayacak

Önümüzdeki hafta Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılacak. Toplantı sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

2020 asgari ücretinin açıklanmasının öncesinde Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in temsilcileri yarın ortak açıklama yaparak asgari ücretten beklentilerini ortaya koyacak. Türk-İş’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada “2020 Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını değerlendirmek üzere, üç işçi konfederasyonu (Türk-İş, Hak-İş, DİSK) temsilcileri, yarın saat 11.15’te Türk-İş Genel Merkezi’nde ortak basın açıklaması gerçekleştirecektir” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER