A3 Haber

Erdoğan’ın masasındaki son anket

Erdoğan’ın masasındaki son anket

Erdoğan’ın masasındaki son anket
Aralık 19
15:33 2019

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasındaki son anket olan ‘en beğenilen siyasetçi’ anketinde birinci sırada Erdoğan, ikinci sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncü sırada HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çıktı.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre, ismi açıklanmayan bir AKP’li isim Erdoğan’ın masasındaki ankete ilişkin detayları paylaştı. AKP’li isim, Erdoğan ve İmamoğlu’nun beğenilme oranı hakkında bilgi vermezken, Demirtaş için ise oranın yüzde 10 civarında olduğunu aktardı.

Ankette oy oranlarının da yer aldığını söyleyen AKP’li isime göre, Cumhur İttifakı yüzde 50-52, AKP’nin oy oranı ise yüzde 35-40 bandında. CHP’nin ve diğer partilerin ya da Millet İttifakı’nın oy oranına dair sorular ise yanıtsız kaldı.

Saray’a giden CHP’li iddiası da sorulan ankette, katılımcıların yüzde 80’inin ‘kumpas’ değerlendirmesinde bulunduğu açıklandı. AKP’li isim, “Yüzde 80 kumpas diyor. CHP’nin kumpası olarak görüyorlar. ‘Kemal Bey’e yaradı, Kemal Bey koltuğunu korumak için yapılan bir hamle’ diyorlar” şeklinde yorumladı.

Kızanlar gitmiyormuş!

“AKP’ye kızanlar gidiyor” iddiasına aynı isim, “Kızan gitmez. Kızan Cumhurbaşkanı’na kızmıyor. Kızan bakanlara kızıyor, damada kızıyor, gruba kızıyor” yanıtı verdi.

AKP’li isim, siyasetçileri ‘salon’ ve ‘meydan’ siyasetçileri olarak ikiye ayırarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan meydan siyasetçisi. Devlet Bahçeli meydan siyasetçisi. Ali Babacan ve Abdullah Gül ikisi de salon siyasetçisi, meydan siyasetçisi değil. Meral Akşener meydan siyasetçisi, Muharrem İnce meydan siyasetçisi. Kemal Kılıçdaroğlu ne meydan ne salon siyasetçisi. Ahmet Davutoğlu salon siyasetçisi ama meydan siyasetçiliği de var” dedi.

AKP’li isim Davutoğlu’nun parti çıkışını da vatandaşın “doğru bulmadığını” öne sürerek, “Davutoğlu Konya’dan en az desteğe sahip” görüşünü savundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER