Site icon A3 Haber

‘Türkiye’de islam hukukuna geçiş hazırlıkları yapılıyor”

Anayasa hukuku profesörü Kemal Gözler, Türk Anayasa Hukuku Sitesi anayasa.gen.tr blogunda yayımladığı makalesinde, Türkiye’de yerleşik modern hukukun islam hukukuyla değiştirilmeye çalışıldığını belirterek, “Hukuk sistemi değiştirilerek bu sorunlar çözülemez. Özellikle islam hukuku sorunları çözemez, ağırlaştırır. Türkiye’de hukuk sistemini değiştirmeye teşebbüs edilmemeli. Bu Türkiye’yi bitirir” dedi.

A3 Haber Merkezi | Prof. Kemal Gözler, makalelerini yayımladığı anayasa.gen.tr adlı blogunda, Türkiye’de hukuk sisteminin değiştirilmesine yönelik çalışmalar olduğu uyarısında bulundu.

“İslam hukuku, Batı hukukuna alternatif olabilir mi” başlıklı bilimsel makalesinde, kimi uyarılarda bulunan Prof. Gözler, “İslam hukuku, değerler ve ideler üzerine kurulu bir hukuktur. İslam hukukunda devlet iktidarını sınırlandıracak ve vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini koruyacak, kuvvetler ayrılığı, anayasacılık, normlar hiyerarşisi gibi mekanizmalar yoktur. İslam hukuku bir ‘görünüşte hukuk’tur. Türkiye’de uygulanmaya kalkılırsa bir ‘tuzak hukuk’ haline dönüşür” dedi.

Prof. Dr. Kemal Gözler’in makalesinden satır başları şöyle:

“Kan gölünde bir hukuk pratiği”

“Bu soruların islam hukukunda cevabı yok”

“Bırakın barışı, can ve mal emniyeti bile sağlanamaz”

“Mekanizma olarak zayıf bir hukuk”

“Yapısal olarak belirsizliklerle dolu”

“Kamu hukuku bakımından fevkalade fakir”

“İslam hukuku Türkiye için bir tuzak hukuktur”

“Ülke kan gölüne döner”

Prof. Kemal Gözler’in makalesinin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz…

Prof. Kemal Gözler kimdir?

Kemal Gözler, 1966 yılında Biga-Çanakkale’de doğdu. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, DEA ve doktora öğrenimini Bordeaux Üniversitesi hukuk Fakültesinde tamamladı.

1997 yılında yardımcı doçent, 2000 yılında doçent oldu. 1987-1997 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi, 1997-2004 yılları arasında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştı.

Kemal Gözler’in anayasa hukuku, idare hukuku ve Lofça Pomakları konusunda yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Exit mobile version