A3 Haber

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden kayyuma karşı ortak mücadele çağrısı

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden kayyuma karşı ortak mücadele çağrısı

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden kayyuma karşı ortak mücadele çağrısı
Aralık 20
14:45 2019

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Urla Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösterilerek kayyuma karşı bir arada mücadele çağrısı yapıldı.

A3 Haber Merkezi- Sendikaların, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanmasının ardından yerine kayyum olarak Kaymakam Önder Can’ın atanmasına tepki gösterdi.

DİSK’te düzenlenen basın toplantısına; İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Balcı, Türk Mimar Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Tabip Odası’ndan Firdevs Çetin Uysal ve KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

“Bizlere düşen her türlü göreve hazırız”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına ortak açıklamayı İzmir Tabip Odası’ndan Firdevs Çetin Uysal yaptı. Uysal, “Maalesef bilinmektedir ki bu uygulamanın Urla ile sınırlı kalmama ihtimali yüksektir. İktidarın il ve ilçe belediyelerine türlü gerekçelerle kayyum atama ihtimali hiç de uzak bir ihtimal değildir. Yaşananların bütün toplumsal kesimleri ilgilendiren bir yönetme anlayışının ürünü olduğunun bilinciyle bu çerçevede bizlere düşen her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtiyor; yurttaşlarımıza demokrasi, barış ve özgürlükler için bir arada durarak mücadele etme çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

Soyer’den Urla ziyaretinde ‘kayyum’ tepkisi

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER