A3 Haber

Soner Yalçın’ın sansürüne uğrayan Prof. Cem Say, A3 Haber’e konuştu

Soner Yalçın’ın sansürüne uğrayan Prof. Cem Say, A3 Haber’e konuştu

Soner Yalçın’ın sansürüne uğrayan Prof. Cem Say, A3 Haber’e konuştu
Aralık 20
16:00 2019

Prof. Dr. Cem Say, Soner Yalçın’ın “Lobilerin kankası” suçlaması için “komplo teorisyenliğinin şaşmaz bir belirtisi” diye konuşurken, yazısının engellenmesi için de “görüşüne karşı olduğunu düşündüğü bir yazıyı engelliyorsa bu artık tartışmak olmuyor” dedi.

Odatv’nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın’ın sitedeki yazısını sansürlediği Prof. Dr. Cem Say, A3 Haber’in konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Say, Soner Yalçın’ın neden aşı karşıtlığı yapmaya başladığıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, “Niye yapıyor, neden bunu yapıyor, ben bu konuda çok bilgili değilim. Tam ne yaptığını bile bilmiyorum, kitabını okumadım, televizyondaki açıklamalarının sadece bir kısmını dinledim. Bir süredir bu konularla ilgileniyor ve söylediği şeyler en azından benimle ilgili yazısında gördüğüm kadarıyla sağlam bir mantığa dayanmıyor” dedi.

“Bu artık tartışmak olmuyor”

Say, Yalçın’ın bir gazeteci olarak doktorların uzmanlık alanıyla ilgili konuşması ve kendi yazısının Odatv’de yayımlanmasını engellemesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

Soner Yalçın’ın grip aşısı gibi daha tartışmalı aşılarla mı ilgili konuştuğunu, yoksa kızamık aşısı gibi üzerinde daha fazla uzlaşı olan aşılarla ilgili mi gizem yarattığını bilmiyorum. Ancak tıp dünyasından ‘lobilerin adamı’ olmadığını bildiğimiz, sözüne güvendiğimiz uzmanlar Soner Yalçın’ın yanlış bir şey yapmakta olduğunu söylüyorlar. Soner Yalçın herkesi bu konuları tartışmaya çağırdıktan sonra görüşüne karşı olduğunu düşündüğü bir yazıyı engelliyorsa bu artık tartışmak olmuyor.

“Umarım Soner Yalçın gerçeği görür”

Say, Soner Yalçın’ın “lise seviyesinde makale” ve “lobilerin kankası” ifadeleriyle ilgili olarak şöyle konuştu:

Lise seviyesi demesi doğru, ben popüler bilim yazıyorum ve bunu herkesin anlaması için yazıyorum. Popüler bilim yazıları doktora tezi seviyesinde yazılmıyor. Odatv’de de normalde doktora tezi şeklindeki yazılar yayımlanmıyor. Yalçın’ın bahsettiği lobinin ne olduğunu bilmiyorum, yazılışını da bugün Google’da aratıp öğrendim. Soner Yalçın kitabından sonra aşıyla ilgili yaptığım sosyal medya paylaşımlarını saymış ve bunların sayısını söylüyor, ancak kitabından önce konuyla ilgili neler yazdığıma bakmıyor. Ben arada bir bilim yazıları yazıyorum, bunları da içimden geldiği için yazıyorum, lobilerin talimatıyla değil. ‘Lobilerin kankası’ suçlaması komplo teorisyenliğinin şaşmaz bir belirtisi. Umarım Soner Yalçın gerçeği görür.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER