A3 Haber

İki asker yaşamını yitirdi: Sivrisinek ısırması ve el yapımı patlayıcı infilakı

İki asker yaşamını yitirdi: Sivrisinek ısırması ve el yapımı patlayıcı infilakı

İki asker yaşamını yitirdi: Sivrisinek ısırması ve el yapımı patlayıcı infilakı
Aralık 21
20:29 2019

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamalarda iki askerin yaşamını yitirdiği bildirildi. MSB’den yapılan iki ayrı açıklamada, Başika Üs bölgesinde nöbet sırasında sivrisinek ısırmasından kaynaklanan ‘Batı Nil Virüsü’ enfeksiyonu ile rahatsızlanan asker ile Hakkâri Çukurca’da yaralanan askerin, kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği bilgilerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla, önceki gün Hakkâri Çukurca bölgesinde el yapımı patlayıcının patlaması sonucu yaralanan askerin, yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, 19 Aralık akşamı yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Onbaşı Ahmet Tunç, sol bacağından yaralandı.

Uzman onbaşı Tunç, Ankara’daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tunç, buradaki müdahalelere rağmen bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

Nöbette sivrisinek ısırdı

MSB’den yapılan bir diğer açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Başika Üs bölgesinde nöbet esnasında sivrisinek ısırmasından kaynaklanan Batı Nil Virüsü enfeksiyonu ile rahatsızlanan bir kahraman silah arkadaşımız, 12 Eylül 2018 tarihinden bu yana yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Aralık 2019 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER