A3 Haber

Metin Feyzioğlu, Emine Erdoğan’a mektup yazarak yardım istedi

Metin Feyzioğlu, Emine Erdoğan’a mektup yazarak yardım istedi

Metin Feyzioğlu, Emine Erdoğan’a mektup yazarak yardım istedi
Aralık 21
14:30 2019

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kadına şiddetle mücadele için başlattıkları “Gelincik” projesini Türkiye’ye yaymak istediklerini söyledi. Feyzioğlu, “İnşallah dört dörtlük bir proje olarak önümüze konulacak. Dün Emine Erdoğan’a bir mektup yazdım. Bu projenin kendileri tarafından sahiplenilmesini önemsiyorum” dedi.

TBB ve Kayseri Barosu tarafından Kayseri’de düzenlenen Genişletilmiş İç Anadolu Bölgesi Baro Başkanları toplantısına Feyzioğlu’nun yanında 26 ilin baro başkanları katıldı.

“Emine Erdoğan’a mektup yazdım”

Ankara Barosu’nda olduğu dönemde başlattığı “Gelincik” projesine değinen Feyzioğlu, “Bunu şimdi inşallah tüm Türkiye’ye yaymayı düşünüyoruz. Adalet Bakanı ile çok güzel bir işbirliği içindeyiz. Şiddet önleme merkezlerinin her birine bu konuda uzman, özel eğitimli, kadın hakları mücadelesine başına koymuş kıdemli kadın avukatları görevlendireceğimiz bir proje geliştiriyoruz. Sahada da onun ile birlikte mağdurun elinden tutacak, sisteme karşı mücadele edecek bir proje geliştiriyoruz. İnşallah dört dörtlük bir proje olarak önümüze konulacak. Dün Emine Erdoğan’a bir mektup yazdım. Bu projenin kendileri tarafından sahiplenilmesini önemsiyorum. Bir kadın olarak, kadına karşı şiddetin önlenmesi için kendisinin çok iyi bir mücadele vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Feyzioğlu, kadına şiddeti önleme konusunda her kesime sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, “Eskişehir’de çok kötü sonuçlanan bir örnek var. Tuğba Hanım, maalesef 23 defa dilekçe yazıp, ‘Beni öldürecek, bu adam’ demiş. Her seferinde sistem kağıt üzerinde üzerine düşeni yaptı; ama kadın öldürüldü. Aslında hiç kimse bir şey yapmamıştı. Didim’de de böyle bir şey var. Sahada görev yapan, jandarma, kaymakam, sosyal hizmet uzmanı, hakim, savcı her kimse bir can kurtarmak adına ‘bu işi yapıyorum’ sorumluluğunda yapmalı. Sadece imza atmakla bu iş kalmamalı. Emine Erdoğan’ın bu konuya hassas yaklaştığını biliyorum. Sahada görev yapan herkese teşvik unsuru olacağını biliyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER