A3 Haber

‘Ankara Büyükşehir Belediyesi imar incelemesi başlattı, cemaat bağlantılı 10 isme ulaşıldı’

‘Ankara Büyükşehir Belediyesi imar incelemesi başlattı, cemaat bağlantılı 10 isme ulaşıldı’

‘Ankara Büyükşehir Belediyesi imar incelemesi başlattı, cemaat bağlantılı 10 isme ulaşıldı’
Aralık 23
08:39 2019

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile eski ATO Başkanı Sinan Aygün arasındaki “kat anlaşmazlığı” sonucu inşaat mühürlenmesinin ardından “Kentin rantı kimlere gidiyor” tartışması başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı imar incelemesinde rantın 10 milyar lirayı geçtiği, Gülen cemaati bağlantılı 10 isme ulaşıldığı belirtildi.

İncelemenin başlatılması için ilk önergeyi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, “Yıllarca imar rantından en çok FETÖ’cüler yararlandı. Halen yurt dışında olan Doğukan Planlama’nın sahibi Rahmi Bıyık, aynı zamanda kaçak Ömer Akgül’ün ortağı. Çukurambar’daki yüksek katlı yerlerde en büyük rantı sağladılar” dedi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra HSK’nin hazırladığı ve iddianamelerde de yer alan raporda Fethullah Gülen cemaatinin en önemli finans ayaklarından birisinin, plan değişiklikleriyle kat artırımları olduğu belirtildi.

Gelişmeleri yakından bilen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la da birlikte çalışan Meclis üyesi Işık, şunları anlattı:

Ankara’nın rantını ilk belirlemelere göre elde eden 10 kişi var. Kazançları da kaba taslak 10 milyarı geçiyor. Yapılanlar karşısında insanın aklı, hayali duruyor. Vicdanları sızlamadan, 100 dairelik yer, 2 bin daireye çıkarılmış. İşin garibi bu rantlardan belediyenin kasasına bir kuruş girmiyor. Bu işlere giren FETÖ’cülerin bir kısmı firarda. Bir kısmı gitmeden önce, mallarını başka kişilerin üzerine yapıp ortakları olmuş. Bunun somut belgeleri çıkıyor. Yıllarca imar rantından en çok FETÖ’cüler yararlandı. Halen yurt dışında olan Doğukan Planlama’nın sahibi Rahmi Bıyık, aynı zamanda kaçak Ömer Akgül’ün ortağı. Çukurambar’daki yüksek katlı yerlerde en büyük rantı sağladılar.

Adını açıklamayan bir Meclis üyesi de eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün yaptırdığı Togo kuleleriyle ilgili tartışmaların, MHP ve AKP’lilerin oylarıyla 5 ay önce gündeme geldiğini belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER