A3 Haber

‘Cumhuriyet gazetesi önüne el bombası atalım’ diyen Akit TV soruşturmasına yetkisizlik

‘Cumhuriyet gazetesi önüne el bombası atalım’ diyen Akit TV soruşturmasına yetkisizlik

‘Cumhuriyet gazetesi önüne el bombası atalım’ diyen Akit TV soruşturmasına yetkisizlik
Aralık 24
20:43 2019

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, programda “Hadi gidelim. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet Gazetesi önüne bir el bombası atalım” dedi. Programda, Cumhuriyet Gazetesi’nin hedef gösterildiği gerekçesiyle yürütülen soruşturmaya ise Başsavcılık yetkisizlik kararı verdi.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nca verilen yetkisizlik kararında, Cumhuriyet Gazetesi ve gazeteci Kemal Işık Kansu adına suç duyurusunda bulunulması üzerine “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yetkisizlik kararında, Cumhuriyet Vakfı, Yeni Gün Haber Ajansı ile Kemal Işık Kansu “müşteki” olarak ve Ali İhsan Karahasanoğlu ve Fatin Dağıstanlı ise “şüpheli” olarak yer aldı.

Şikayet dilekçesinde, 20 Aralık’ta Akit TV kanalında yayınlanan programın sunucusu Fatin Dağıstanlı’nın, Cumhuriyet Gazetesi’nin “Şeriat Çalıştayı” manşetini göstererek “Hadi gidelim, hep beraber toplanıp Cumhuriyet Gazetesi önüne bir el bombası atalım” diyerek gazeteyi ve gazeteci Işık Kansu’yu hedef gösterdiği belirtildi. Dilekçede, şüpheli Ali İhsan Karahasanoğlu’nun da bunun üzerine sarf ettiği sözlerle hedef gösterme eylemine katıldığına yer verildi.

Akit TV’nin Küçükçekmece adresinde faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini belirten savcılık, bu nedenle soruşturmaya yetkisizlik kararı vererek dosyanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, “Manşetlerin Dili” adlı programda “Şeriat Çalıştayı” başlıklı manşet haberi nedeniyle Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu’yu hedef gösterdi. Haberi okumadığını belirten Dağıstanlı, başlıktan yola çıkarak “Hadi gidelim. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER