A3 Haber

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabirine ahlaksız teklif

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabirine ahlaksız teklif

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabirine ahlaksız teklif
Aralık 24
15:37 2019

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabiri Sema Akbulut’a kucağında bebek olmasına rağmen bir erkek gelip “Benimle beraber olur musun?” dedi.

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabiri Sema Akbulut ve kameramanlar Serkan Topal ve Ümit Sertabipoğlu, İstanbul’un beş farklı semtinde sosyal deney yaptı. Deneyin ilk gününde Akbulut elinde oyuncak bir bebek ile Fatih’te cuma namazı çıkışında dilenmeye başladı. Bir saatin sonunda tam 82.5 TL topladı.

“Çok güzelsin, daha çok para kazanabileceğin işler var”

Akbulut bu deneyi gündüz vakti yapmasına rağmen çok sayıda ahlaksız teklif ve tacize varan yaklaşımlar yaşadığını belirtti.

Akbulut, aldığı teklif şu sözlerle anlattı;

“Bu deneyden çıkarımım, kimse dışarıda çaresiz kalmamalı. Başınıza gelebileceklerin sınırı yok. Bir kadına zarar sadece erkekten gelmiyor, hemcinsinden de gelebiliyor. Kucağımda bebek olmasına rağmen bir erkek gelip ‘Benimle beraber olur musun?’ diye sordu. Başka bir kadın yaklaşıp yüzümü okşadı ve ‘Çok güzelsin, daha çok para kazanabileceğin işler var” dedi. Gündüz kalabalık yerlerde sadece bir saat içerisinde bu kadar çok şey yaşayınca dışarıda kalan kadınların, çocukların neler yaşadığını düşünemiyorum bile.”

Toplanan paralar Çocuk Esirgeme Kurumuna

Dilendiği farklı semtlerde birbirine çok yakın rakamlar topladığını anlatan Akbulut, topladıkları parayı CNN Türk olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacaklarını ifade etti. Akbulut, bu haberle birlikte insanlara dilencilere değil hayır kurumlarına bağışta bulunma çağırısı yapmak istediklerini vurguladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER