A3 Haber

Gezi Davası’nda mahkemeden Osman Kavala hakkında karar!

Gezi Davası’nda mahkemeden Osman Kavala hakkında karar!

Gezi Davası’nda mahkemeden Osman Kavala hakkında karar!
Aralık 24
13:49 2019

Mahkeme Gezi Davası kapsamında 784 gündür tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı verdi. 16 kişinin yargılandığı dava 28 Ocak 2020’ye ertelendi.

Gezi Parkı Davası kapsamında 784 gündür tutuklu olan iş insanı ve aktivist Osman Kavala ile 15 kişinin yargılandığı dava bugün İstanbul Silivri’deki İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada savcı davadaki tek tutuklu olan Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamını istedi. Mahkeme bu talebi kabul ederek, Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar vererek davayı 28 Ocak 2020’ye ertelendi.

Dava kapsamında Murat Pabuç can güvenliğinin olmadığını belirterek ifadesinin kimsenin olmadığı bir duruşmada alınmasını talep etti. Mahkeme bu talebi kabul ederek yarın avukatsız yapılacak duruşmada Pabuç’un ifadesinin alınmasını karara bağladı.

Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı verilerek duruşma ertelendi

Aranın ardından mütaalasını açıklayan savcı, Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamını istedi. Mahkeme de bu talebi kabul ederek, aralarında Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan Mevlüt Saldoğan’ın da aralarında olduğu polislerin ve Hazine’nin katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.

Adalet Bakanlığı’na AİHM kararının kesinleşip kesinleşmediğine ilişkin yazılan yazının cevabının beklenmesine hükmedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER