A3 Haber

İzmir’de kanatlı hayvanları koruma derneğinde horoz dövüşü

İzmir’de kanatlı hayvanları koruma derneğinde horoz dövüşü

İzmir’de kanatlı hayvanları koruma derneğinde horoz dövüşü
Aralık 24
13:32 2019

İzmir’de Asil Kanatlı Hayvanları Koruma Yetiştirme ve Teşfik Derneği’nde “horoz dövüşü” yaptırıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak 9 kişiye para cezası verildi.

İzmir’in Kiraz ilçesinde, jandarma ekiplerinin ‘Asil Kanatlı Hayvanları Koruma Yetiştirme ve Teşfik Derneği’ne yaptığı operasyonda dövüştürüldükleri belirlenen 3’ü yaralı olmak üzere 8 Hint Horozu ve 1 tavuk ele geçirilirken, 9 kişiye idari para cezası uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘Asil Kanatlı Hayvanları Koruma Yetiştirme ve Teşfik Derneği’nde horoz dövüştürülüp bahis oynandığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı

Teknik ve fiziki takip sonucunda belirlenen adrese yapılan operasyonda, 3’ü yaralı 8 Hint Horozu, 1 tavuk ile horozların tırnaklarını kesmek için zımparalar ve horozların tedavisinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.S. ve A.S., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 9 kişiye idari para cezası uygulanırken, ele geçirilen hayvanlar ise ilçe tarım ekiplerine teslim edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER