A3 Haber

Karadeniz’de 26 noktada yangın: Beş ev kül oldu, tarım arazileri zarar gördü

Karadeniz’de 26 noktada yangın: Beş ev kül oldu, tarım arazileri zarar gördü

Karadeniz’de 26 noktada yangın: Beş ev kül oldu, tarım arazileri zarar gördü
Aralık 24
08:08 2019

Karadeniz Bölgesi’nde dört ilde, 26 farklı noktada çıkan orman yangınları rüzgarın etkisiyle yayılarak yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Beş evin kül olduğu, beş evin tahliye edildiği ve fındık bahçelerinin zarar gördüğü yangınlara müdahaleler sürüyor.

Karadeniz Bölgesi’nde, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde 26 farklı noktada örtü ve orman yangını çıktı. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava dalgası ve rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevler yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Yangınlara belediye itfaiye ekipleri ile orman işçileri AFAD ekipleri ve vatandaşlar çok sayıda araçla müdahale ediyor.

Beş ev küle döndü

Trabzon’da 10 ilçede, 22 farklı noktada orman yangını çıktı. Çaykara ilçesi Ulucami mahallesinde çıkan orman yangının sıçradığı Abdurrahman ve İlyas Bahadır’a ait iki ev yandı. Arsin ilçesi Güneyce mahallesinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle yayılarak büyüdü. Yangına Trabzon’un yanı sıra çevre illerden gelen takviye itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangının, ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğu ve alevlerin kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Yangında üç evin de kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Can kaybının yaşanmadığı yangına ilişkin konuşan Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, “Yangın mahallenin yüksek kesimlerinde meydana geldi. Yaklaşık 50 hektarlık alanda şiddetli rüzgârla beraber yayılan bir orman yangınına maruz kaldık. Şu an yangının yayıldığı bölgeye yakın olan köyde beş evi tedbir amaçlı boşalttık. Bütün ekipler burada. Alevlerle mücadele ediyoruz” dedi.

Fındık bahçeleri zarar gördü

Ordu’nun Ünye ilçesi Kadılar Mahallesi’nde ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında 100 hektarlık alan zarar gördü.

Giresun’un Eynesil ilçesi İshaklı Köyü’nde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi se devam ediyor. Kısmen kontrol altına alınan yangında fındık bahçelerinin zarar gördüğü de öğrenildi.

Artvin’de yangın

Öte yandan, Artvin’in Borçka ilçesi Taşlıtarla Camii bölgesinde de orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yayılan yangının kontrol altına alınması için çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Trabzon Valiliği’nde ise yangınlarla ilgili kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in de yer aldığı kriz merkezinde ekipler yangınlara müdahale için yönlendiriliyor. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER