A3 Haber

Etek boyunu ölçen hakim hakkında yedi yıla kadar hapis istemi

Etek boyunu ölçen hakim hakkında yedi yıla kadar hapis istemi

Etek boyunu ölçen hakim hakkında yedi yıla kadar hapis istemi
Aralık 25
09:38 2019

Hakim Mehmet Yoylu hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten iddianame düzenlendi.

Duruşma sırasında savunma yapmak üzere ayağa kalkan avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulan, aynı gün başka bir duruşmada da küpe takan avukat Dorukcan Davutoğlu’na “Er kişiye küpe takmak yakışmaz” diyen Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten üç yıldan yedi yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre Mehmet Yoylu savunmasında özetle, bir yargı mensubu olarak mevzuata dikkat ettiğini, olay günü müşteki avukat Tuğçe Çetin’i iyi niyetli uyarmak istediğini, yaptığı işlemleri tutanağa geçirdiğini, işlemlere karşı yasa yollarının açık olduğunu söyledi.

Yoylu’nun birinci sınıf hakim olması nedeniyle Yargıtay Görevli Ceza Dairesinde son soruşturma yapılmak üzere şüpheli hakkında soruşturmanın açılması, atılı suçlardan yargılamasının yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi talep edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER