A3 Haber

İmamoğlu’nun çağrısından sonra ‘Kanal İstanbul’a itiraz kuyrukları oluştu

İmamoğlu’nun çağrısından sonra ‘Kanal İstanbul’a itiraz kuyrukları oluştu

Aralık 25
19:38 2019

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ÇED raporuna vatandaşı itiraz etmeye çağırdıktan sonra, İstanbul’daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Kanal İstanbul’a neden karşı olduğunu 15 maddede açıkladığı bir basın toplantısı düzenlemişti. Kanal İstanbul için açıklanan ÇED raporunun 10 günlük askı süresinde itirazlara dahil olacaklarını ifade eden İmamoğlu, vatandaşa da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçe yazarak itiraz etme çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrıdan sonra İstanbul’daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde hareketlilik gözlendi. Kanal İstanbul ÇED Raporu’na itiraz etmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giden İstanbullular uzun kuyruklar oluşturdu.

iBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul ÇED raporuna vatandaşı itiraz etmeye çağırmıştı.

İmamoğlu, “Tüm İstanbulluları ve tüm İstanbul Gönüllülerini bu konuda inisiyatif almaya, açıklanan ÇED raporlarını okumaya, iyi anlamaya, etraflarıyla paylaşmaya davet ediyorum. Bu rapora ve raporun içindeki pek çok sorunlu detaya karşı çıkmaya, yasal yollardan haklarını savunmaya herkesi davet ediyorum. Bu rapora, hukuki haklarını kullanarak karşı çıkmaya davet ediyorum. Yasal yollardan hakkımızı, en sakin, en vakur, en haklı biçimde sonuna kadar aramaya herkesi davet ediyorum” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER