A3 Haber

Saadet Partisi’nden AKP’ye Libya desteği: Hükümetin yanındayız demekten çekinmiyoruz

Saadet Partisi’nden AKP’ye Libya desteği: Hükümetin yanındayız demekten çekinmiyoruz

Saadet Partisi’nden AKP’ye Libya desteği: Hükümetin yanındayız demekten çekinmiyoruz
Aralık 25
14:48 2019

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Biz bakın bu konularda hükümetin aldığı kararlar üzerinde bazen tereddütlerimiz olmasına rağmen hükümetin yanındayız demekten çekinmiyoruz” dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Libya konusunda hükümetin yanındayız demekten çekinmediklerini dile getirerek hükümetin Rusya’yı ve ABD’yi Libya konusunda ikna etmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, Libya konusunda hükümetin yanındayız demekten çekinmediklerini dile getirerek “Libya’ya baktığımız zaman başka bir garabetle karşı karşıyayız. Biz bakın bu konularda hükümetin aldığı kararlar üzerinde bazen tereddütlerimiz olmasına rağmen hükümetin yanındayız demekten çekinmiyoruz” diye konuştu.

“Biz dedik ki doğru bir tavır sergilediniz”

“Barış Pınarı’nda da başka konularda da yeri geldiği zaman mevzi olarak eğer bir güvenlik sağlanacak, insan katliamları duracaksa biz sizin yanınızdayız dedik. Ama o sadece bir cümle ile halledilecek bir konu değil. Şimdi Libya aynı şekilde, Libya bölündü. Libya’da bir BM’nin kabul ettiği merkezi hükümet var, bir de bunun karşısında Amerika ve Rusya’nın desteklediği bir general var. Biz merkezi hükümetin yanındayız dedik.

Biz de dedik ki doğru bir tavır sergilediniz çünkü merkezi hükümet şu anda meşru olan hükümet. Aynı zamanda bizim tabi Libya ile meşru hükümet ile yapmış olduğumuz deniz hukuku anlaşması çok önemli. Bu bölgede yapılacak yatırımların, yapılacak araştırmalarının, petrol sondajlarının bizim kontrolümüzde olması uluslararası anlaşmalara göre teyit edildi. Bu önemli bir adım. Biz onun için de doğru yaptınız dedik.”

“Bu konuda Rusya ve ABD’yi ikna edin”

“Ama birazcık da dış politikada Ruslarla, Amerikalılarla bu kadar iç içesiniz ya. Gidip geliyorsunuz. Bir de şu konuda şunları ikna edin de sizinle beraber olsunlar.

Neden böyle yaptığınızı onlara da bir anlatın. Onların menfaatlerini de onlara gösterin yeri geldiği zaman. Ama bizim dış politika sadece savruluyor. Dışişleri Bakanımız kusura bakmasın, kendisi insan olarak iyi bir insan ama dış politika sadece iyi bir insan olmak ile yürütülemiyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER