A3 Haber

Bir doktor intiharı daha: Bu kez İzmir’de

Bir doktor intiharı daha: Bu kez İzmir’de

Bir doktor intiharı daha: Bu kez İzmir’de
Aralık 26
15:01 2019

İzmir’de, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan 31 yaşındaki Asistan Doktor Tayfun Ö. intihar ederek yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi- Sağlıkta şiddet, fazla mesai, ekonomik kriz ve yaşam pahalılığı gibi sorunlar nedeniyle bir süredir doktorlarda beyin göçü arttı. Yurtdışında doktorluk yapmak için sicil isteyen hekimlerin sayısı hızla büyüdü. 2012 yılında Yurtdışına gitmek isteyen doktor sayısı 59’ken, 2019’da 906’ya yükseldi.

Diğer taraftan, doktor intiharları da her geçen gün artıyor. Önceki gün Manisa’da sağlık ocağında aile hekimi olan 48 yaşındaki doktor Musa A., oturduğu apartmanın çatı katındaki kömürlükte intihar etti.

Bugün de sabah saatlerinde de, Karabağlar ilçesinde bir doktor, intihar ederek yaşamını sonlandırdı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortapedi Servisi’nde görev yapan Asistan Dr. Tayfun Ö. işe gitmeyince, meslektaşları merak etti.

Tayfun Ö.’nün hastane yakınındaki evine giden polis ekipleri, çilingir yardımıyla eve girince, kendini asarak intihar eden doktorun cansız bedeniyle karşılaştı. Tayfun Ö.’nün cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Cemaat mensuplarının baskısına dayanamayıp asker olamadı

Bekar olan ve yalnız yaşayan Tayfun Ö.’nün, daha önce Kara Harp Okulu 3’üncü sınıfta okurken, Gülen cemaati mensubu komutanların baskısına dayanamayıp okulu bıraktığı ve daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gördüğü, bir süre de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Ayrılan ve Atılan Askeri Öğrenciler Platformu Koordinatörlüğü yaptığı öğrenildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER