A3 Haber

Devletin TAV’a ödeyeceği tazminat belli oldu!

Devletin TAV’a ödeyeceği tazminat belli oldu!

Devletin TAV’a ödeyeceği tazminat belli oldu!
Aralık 26
13:09 2019

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının ardından havalimanını işleten TAV’a ödenecek tazminat belli oldu. Devlet TAV’a 400 milyon avro civarında yaklaşık 2 milyar 636 milyon TL tazminat ödeyecek. Kurum gün içerisinde Kamu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapacak.

Atatürk Havalimanı’nın kapanmasının ardından bu havalimanının işletmesini yapan TAV’ın zararının devlet tarafından karşılanacağı belirtilmişti.

Şirket, Atatürk Havalimanının 6 Nisan 2019’da ticari uçuşlara tamamen kapatılmasından sonra Atatürk Havalimanı işletmecisi olarak 03.01.2021 tarihine kadar sözleşmesi olan TAV Havalimanları Holding A.Ş “Atatürk Havalimanının sözleşme süresinden daha önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir” açıklaması yapmıştı.

Açıklama bugün yapılacak

Yapılan görüşmeler sonucunda şirkete 400 milyon avro yani bugünün kuru ile 2 milyar 636 milyon TL tazminat ödeneceği tahmin ediliyor. Şirketin konuyla ilgili bugün Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) net tazminat bedelini açıklaması bekleniyor.

Anka Haber Ajansı’na konuşan kaynaklar ise tazminatın 400 milyon avro civarında olacağını belirtti. Açıklamanın ise bugün (26.12.2019) yapılacağı bilgisi paylaşıldı. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER