A3 Haber

Muhalefetten ‘asgari ücret’ tepkisi: Yandaşa para var, EYT’li ve asgari ücretliye yok!

Muhalefetten ‘asgari ücret’ tepkisi: Yandaşa para var, EYT’li ve asgari ücretliye yok!

Muhalefetten ‘asgari ücret’ tepkisi: Yandaşa para var, EYT’li ve asgari ücretliye yok!
Aralık 26
18:41 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP’li Muharrem İnce, açıklanan 2020 asgari ücret zammına tepki gösterdi.

Milyonların beklediği 2020 asgari ücret rakamı belli oldu. Asgari ücrete 303 lira zam yapılmasıyla birlikte asgari ücret 2 bin 324 lira oldu.

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP’li Muharrem İnce sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

İnce’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Asgari ücret, ister kamu isterse özel kuruluşlar açısından olsun maliyeti düşürmenin bir seçeneği olarak asla görülmemelidir. Çünkü asgari ücret yaşam maliyeti endekslerine göre hesaplanmaktadır.
Bu endekse göre yapılan hesaplamaları dikkate almayan bir ücret sistemi kölelik düzeni demektir. Karnını doyur, her şeyini satın al düzeni hiçbir insana layık görülemez, kendi insanımıza asla!
Asgari ücret 7 milyon çalışanımızı doğrudan 20 milyon çalışanımızı dolaylı olarak etkiliyor. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde bütün toplumu etkiliyor. Alınacak ücretin artması iyice düşen alım gücünün bir nebze olsun artması anlamına gelir.
Bütün mesele, kimden yana olacağınız ve önceliklerinizle ilgili meseledir. İşçisini, emekçisini yaşam maliyetinin sınırlarında yaşatan bir ülke huzurlu, güvenli bir ülke olamaz.
Ürettiği zenginliği adil biçimde paylaşamayan toplum ise daha fazla zenginlik üretemez. Türkiye’de yaşam maliyeti 2 bin 560 TL, asgari ücret 2 bin 324 TL. Saraya, yandaşa, yandaş müteahhitlere para var, EYT’liye, asgari ücretliye, çalışana, emekliye yok!”

CHP’li Ağbaba: AKP’li Erdoğan’ın jest dediği şey açlık ve sefalet olmuştur

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, açıklanan asgari ücret rakamına tepki gösterdi. Ağbaba, “Bakan Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücreti açıklarken Çalışanlarımızın emeği korunmuştur dedi lakin yapılan %15’lik zam ile çalışanlar emeği korunmamış aksine çalınmıştır” dedi.

Ağbaba, “Adında Adalet kelimesi bulunan parti söz konusu asgari ücret olunca çalışanlara en büyük adaletsizliği layık görmüştür. Jest asgari ücretliye adaletsiz geçinme ücreti olarak geri döndü. Erdoğan asgari ücret görüşmelerinde işçilerimize jestimizi yaparız demişti. Lakin Erdoğan’ın jestinden işçilere bir kez daha hak ihlali ortaya çıkmıştır. 10 milyon civarında asgari ücretli çalışan adil ücret hakkından dışlanmış, insanca yaşamını sürdürebilecek ücretten mahrum bırakılmıştır. Erdoğan’ın jest dediği şey açlık ve sefalet olmuştur”  diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER