A3 Haber

Rus basını: Türkiye’nin İdlib pazarlığı üç gün sürdü

Rus basını: Türkiye’nin İdlib pazarlığı üç gün sürdü

Rus basını: Türkiye’nin İdlib pazarlığı üç gün sürdü
Aralık 26
13:16 2019

Rus gazetesi Vedomosti, Türkiye’den gelen heyetle yapılan İdlib görüşmelerinin üç gün sürdüğünü açıkladı. Buna karşın İdlib’de anlaşmaya varılıp varılmadığı bilinmiyor.

Libya ve Suriye’yi ele almak üzere Türkiye’den Rusya’ya giden heyetin görüşmelerinin beklenenden çok daha uzun sürdüğü iddia edildi.

Rus gazetesi Vedomosti, Türkiye’nin heyetiyle Rus diplomatların görüşmesinin üç gün sürdüğünü öne sürdü. Haberde, toplantıların karşılıklı taviz arayışı nedeniyle uzadığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı heyette yer almıştı

Moskova’ya pazartesi günü giden heyete Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık etmişti. Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı birimlerinin yetkilileri de heyette yer almıştı.

Bu görüşmenin, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la biraraya geldiği gün gerçekleşmesi dikkat çekmişti.

Erdoğan “ateşkes” istiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, dün Libya’nın komşusu Tunus’a sürpriz bir ziyaret düzenlemişti.

Erdoğan, Libya için ateşkes çağrısı yaparken, Türkiye’nin Rusya’dan İdlib harekatını da sonlandırmasını istediği biliniyor.

Buna karşın Suriye ordusuyla cihatçılar arasındaki görüşmelerde cihatçıların Maarat el-Numan’ı boşaltma talebini kabul etmediği ve ateşkese yanaşmadığı aktarılıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER