A3 Haber

Bir yandaş gazete daha kapanıyor!

Bir yandaş gazete daha kapanıyor!

Bir yandaş gazete daha kapanıyor!
Aralık 27
15:01 2019

Son dönemlerde yaşanan gazetelerin kapanması kervanına bir yandaş gazete daha ekleniyor. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan TürkMedya da, bir gazetesinin kapısına kilit vuracak. Editörlere ve tasarımcılara iş bakın denilen Star Gazetesi’nin kapatılacağı iddia edildi.

TürkMedya bünyesinde faaliyet gösteren Star Gazetesi’nin kapatılacağı iddia edildi. Medyaradar’da yer alan habere göre, gazetede çalışan editör ve sayfa tasarımcılarına iş bakmaları söylenildi.

1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı. 2006’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın Ethem Sancak’a satılan gazete, 2016’da ise Erdoğan’ın cezaevi arkadaşı Hasan Yeşildağ tarafından alındı.

Musluğun kesildiği iddia edilmişti

Bir süre önce TürkMedya için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden AKP’li başkanlar döneminde ‘reklam geliri’ adı altında her ay 10 milyon lira aldığı ve Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.

Bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’da yerel seçimler sonrasında birçok çalışan da işten çıkarılmıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER