A3 Haber

‘Sarayın 23 saniyelik masrafı, bir asgari ücrete denk geliyor’

‘Sarayın 23 saniyelik masrafı, bir asgari ücrete denk geliyor’

‘Sarayın 23 saniyelik masrafı, bir asgari ücrete denk geliyor’
Aralık 27
16:56 2019

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, asgari ücretle ilgili yorumlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “jest” ifadesi üzerinden paylaştı. Özel, “Her ne kadar ömründe bir kere kullandığı veto yetkisinde, ‘Ben sermayeden değil halktan yana tavır tutundum’ dese de, dün gördük ki Erdoğan’ın tavrı işçiden emekten değil sermayeden yanadır” dedi. Özel, “Saray’ın 23 saniyelik masrafı bir asgari ücrete denk gelmiştir” istatistiğini de kamuoyuna sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında asgari ücret yorumunu paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, asgari ücretle ilgili “jest” ifadesine değinen Özel, “Jestin ne olduğuna bakıyorduk. Kendi maaşını 7 bin lira artıran Erdoğan’ın, emekçinin bütün gün alın teriyle, göz nuruyla çalışan üreten emekçinin, Erdoğan’dan görüp göreceği 304 lira olmuştu. Ama meğerse jest, işçiye değil, işvereneymiş. Emekçiye değil, sermayeyeymiş” dedi.

Özel, Erdoğan’ın termik santrallerle ilgili kullandığı veto yetkisini hatırlatarak, “Her ne kadar ömründe bir kere kullandığı veto yetkisinde, ‘Ben sermayeden değil, halktan yana tavır tutundum’ dese de, dün gördük ki Erdoğan’ın tavrı işçiden emekten değil sermayeden yanadır. Geçmişte belli bir işçi sayısının üzerindeki fabrikalar için olan işveren desteğini 75 TL olarak bütün işverenler için yaparak bir jest yapmıştır. Yapılan jestin işveren ayağına bir söyleyeceğimiz yok. Ama Erdoğan’ın tavrı emekçiden değil, işverenden yana olmuştur. Bunu görmek lazım. İşçiye, emekçiye herhangi bir jesti yoktur” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili bir istatistiği de paylaştı. Özel, “Bir askeri ücretle bir işçi ve ailesi bir ay geçiniyor. O asgari ücreti saray 23 saniyede harcıyor. Saray’ın Erdoğan’ın deyimiyle Külliye’nin 23 saniyelik masrafı bir asgari ücrete denk gelmiştir” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER