A3 Haber

Soyer’den ‘şehir hastaneleri’ ve ‘turizm’ çıkışı

Soyer’den ‘şehir hastaneleri’ ve ‘turizm’ çıkışı

Soyer’den ‘şehir hastaneleri’ ve ‘turizm’ çıkışı
Aralık 27
18:50 2019

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılı içinde açılması planlanan İzmir Bayraklı’daki Şehir Hastanesi hakkında ilk kez konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı radyo programında ulaşım sorunlarıyla ilgili İzmirlilerden gelen soruları yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Programın ikinci bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. İzmir ulaşımının detaylı şekilde konuşulduğu programda Soyer’in yanı sıra belediye bürokratları İzmir ve kent ulaşımına dair önemli açıklamalarda bulundu.

“İnsancıklar nasıl gidecek?”

2020 yılı içinde açılması planlanan Bayraklı’daki Şehir Hastanesi’ni eleştiren Tunç Soyer, “Şehir Hastanesi anlaşılır gibi değil. Bu kadar büyük bir yatırım yapıyorsunuz ve yolunu düşünmüyorsunuz. İnsancıklar nasıl gidecek? Biz yine de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

“Turizm konusunda yerlerde sürünüyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, turizm konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu: “İzmir turizm konusunda bence yetersiz, yerlerde sürünüyoruz, utanç duyuyoruz. Gerçekten zavallı bir noktadayız. Bu durum İzmir’e hiç yakışmıyor. Antalya turist hedefini 20 milyon olarak açıkladı, biz bir buçuk milyon olarak hedefliyoruz. İzmir’in Antalya’nın üzerinde bir turizm kapasitesi var. Bir yerde bir eksiklik var, demek ki doğru tanıtım yapmıyoruz, yeteri kadar altyapımız hazır değil. Bunlar geliştirilebilir başlıklar. Bunun üzerinde çalışmaya başladık, bir vakıf kurduk. İzmir’i tanıtmaya başlıyoruz. Brüksel’de, Moskova’da “İzmir Ofisi” açıyoruz. Buralarda İzmir’i tanıtacağız. Kardeş şehirlerimizin billboardlarında İzmir’i tanıtacağız. İzmir uluslararası alanlarda tanınmaya başlayacak. 2021’de dünyanın en büyük gastronomi festivaline ev sahipliği yapacağız. Dünya kültür zirvesi İzmir’de yapılacak. Sadece turizm meselesi değil, esnafın, yatırımcının önü açılacak. 1930’larda İzmir daha çok cazibe merkeziymiş. Son 50-60 yıldır geriye gidiyor ve kabuğun içinde büzüşmeye başlamış. Kültürpark’ın yapısını korumak en önemli amacımız. Orada düzenlenen fuarları sınırlayarak korumaya çalışıyoruz. Uluslararası fuarları yeni fuar alanına taşıyoruz. Teknik olarak yeni fuar alanımız yeterlidir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER