A3 Haber

Sözcü Gazetesi davasında ceza yağdı!

Sözcü Gazetesi davasında ceza yağdı!

Sözcü Gazetesi davasında ceza yağdı!
Aralık 27
11:49 2019

Sözcü Gazetesi yazarları, genel yayın yönetmeni ve sahibinin de aralarında bulunduğu dokuz kişinin yargılandığı davada ceza yağdı.

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu dokuz sanığın Gülen cemaatine yardım ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkemenin oy birliğiyle verdiği kararla; Emin Çölaşan 3 yıl 6 ay 15 gün, Necati Doğru 3 yıl 6 ay, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz 3 yıl 4’er ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli ise 2 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gazetenin sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

Sanıklardan Mediha Olgun beraat etti

Ne olmuştu?

Davanın 18 Nisan’da görülen celsesinde, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Savcı, sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli’nin “Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep etmişti. Sanık Mediha Olgun hakkında ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması da talep edilmişti. Savunması alınamayan firari sanık Burak Akbay’ın dosyasının ise ayrılması istenmişti. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER