A3 Haber

BM: İdlib’de 235 bin kişi Türkiye sınırına kaçtı

BM: İdlib’de 235 bin kişi Türkiye sınırına kaçtı

BM: İdlib’de 235 bin kişi Türkiye sınırına kaçtı
Aralık 28
08:32 2019

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Suriye’nin kuzeybatısında, Türkiye sınırındaki İdlib bölgesinde çatışmalar nedeniyle son iki haftada yaşadıkları yeri terk eden sivillerin sayısı 235 bini geçtiğini bildirdi.

Cihatçı çeteler ve Heyet Tahrir üş-Şam (HTŞ) adını alan el-Kaide’nin Suriye uzantısı el-Nusra kontrolündeki İdlib bölgesine yönelik Rusya ve Suriye hükümet güçlerinin ilerlemesi üzerine binlerce insan Türkiye sınırına doğru göç etmeye başlamıştı.

DW Türkçe’nin AFP ve dpa’dan aktardığı habere göre BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), 12-25 Aralık arasında bölgede büyük bir göç dalgası yaşandığını belirtti. Açıklamada, yerlerini terk eden insanların büyük kısmının, Suriye hükümet güçlerinin ilerleme kaydettiği Maaret el-Numan kentinden olduğu bildirilerek, bu kent ve çevresinin neredeyse bomboş hale geldiği vurgulandı.

Binlerce kişinin Suriye ve Rus hava bombardımanı ile topçu saldırıları yüzünden bölgeden kaçarak Türkiye sınırına yığıldığı ve sınırda kamp kurdukları da, açıklamada yer aldı.

Suriye: Cihatçı çetelerle mücadele ediyoruz

İdlib vilayeti ile komşu Hama, Halep ve Lazkiye bölgelerinin bazı kesimleri daha önce El Kaide’ye bağlı olan Heyet Tahrir Şam örgütü ve diğer cihatçı çeteler tarafından kontrol ediliyor.

Rusya ve Suriye hükümeti, sivillerin bombalandığını reddederek, sadece bölgedeki “cihatçı çetelerle” savaştıklarını öne sürüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER