A3 Haber

Cumartesi Anneleri için yasak, İdlib’teki cihatçılar için serbest

Cumartesi Anneleri için yasak, İdlib’teki cihatçılar için serbest

Cumartesi Anneleri için yasak, İdlib’teki cihatçılar için serbest
Aralık 28
20:46 2019

İstanbul Beyoğlu’ndaki Taksim İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Galatasaray Meydanı’nda Cumartesi Anneleri çocuklarının akıbetini soramazken, on metre ileride Odakule’nin önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Suriye’nin İdlib kentindeki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

A3 Haber Merkezi- Cumartesi Anneleri, 770’nci hafta eylemlerini polis kalkanları altında İHD’nin önünde gerçekleştirebildi. Galatasaray Meydanı’na gitmelerine yasak konulan anneler, 1994’te gözaltında kaybedilen İsmail Bahçeci’nin akıbetini sordu, Roboski için adalet istedi. Öte yandan Özgür-Der, Suriye’nin İdlib kentindeki operasyonları İstiklal Caddesi üzerinde protesto etmesine polisin izin vermesi eleştiri topladı.

“İsmail Bahçeci nerede?”

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 770’nci hafta eylemlerini polis kalkanları altında gerçekleştirdi. İHD İstanbul Şubesinin bulunduğu Çukurluçeşme sokakta bir araya gelen Cumartesi Anneleri, bu hafta 1994’te gözaltında kaybedilen Marmara Üniversitesi Öğrencisi İsmail Bahçeci’nin akıbetini sordu, Roboski için adalet istedi.

Bu haftaki açıklamayı gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun gerçekleştirdi. Tosun, “Çeyrek asırdır soruyoruz: İsmail Bahçeci Nerede?” diye sordu. Tosun, iki hafta önce Ankara 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve beraatle sonuçlanan JİTEM davasında Bahçeci ailesinin de müdahil olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “İsmail Bahçeci’nin gözaltında kaybedilişinin 25. yılında yargı makamlarını etkin bir soruşturma ve yargılama faaliyeti icrası için göreve çağırıyoruz. İsmail Bahçeci ve tüm kayıplarımız için adalet istemekten, 71 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz.”

İdlib protestosuna izin verildi

Beyoğlu Odakule’nin önünde toplanan ve çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu grup, İdlib operasyonunda hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını ve Suriye bayraklarını taşıdı. Sloganlar atan grup adına konuşmayı ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya yaptı.

Esad’ın, saldırılarıyla 8 yıldır işlediği suçları İdlib’de zirvesine çıkardığını iddia eten Kaya, “Bugün İdlib bölgesinde açık bir insanlık suçu işleniyor. Hastaneler, fırınlar, okullar ve mescitlerin bombalandığını görüyoruz. Terörist  kim; çocuklar mı, kadınlar mı, çaresiz yaşlı insanlar mı? Hayır” diye konuştu.

Polis açıklama yapan gurubun İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu’na yürümesine izin vermedi. Grup adına Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya’nın da aralarında bulunduğu üç kişi, İdlib’te hayatlarını kaybeden sivillerin fotoğraflarının bulunduğu afişi konsolosluğun önüne asarak ayrıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER