A3 Haber

Hanuka Bayramı kutlandı

Hanuka Bayramı kutlandı

Hanuka Bayramı kutlandı
Aralık 28
23:50 2019

Museviler, Neve Şalom Sinagog’unda dualarını ettikten sonra Galata Kulesi’nin yanında toplanıp Hanuka Bayramını kutladı. Konser eşliğinde başlayan bayram kutlaması, Hanuka Bayramını temsil eden mumların yakılmasıyla sona erdi.

Neve Şalom Sinagog’unda duaları eden Museviler, Hanuka Bayramını kutladı. Ardından Galata Kulesi’nin yanında düzenlenen etkinlikte, konser eşliğinde başlayan bayram kutlaması, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın da Musevilerin Hanuka Bayramını kutlaması ardından Hanuka Bayramını temsil eden mumların yakılmasıyla sona erdi.

Hanuka Bayramı için Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız şöyle konuştu: “Hanuka Bayramınız kutlu olsun. Bütün dinlerin, inançların, kültürlerin, kendini var edebildiği var olma ümidini özgürce yaşayabildiği Beyoğlu’ndayız, bir tarih şehrindeyiz. Farklı inançlar burada kendilerine en zengin manada, en geniş manada kendilerini ifade etme imkanı buldular. Bayramlar ortak kültürümüzün yaşaması ve geleceğe aktarılması konusunda ortak kültürün var olması ve yaşatılmasında hep bir zemin teşkil ettiler. Tıpkı Hanuka Bayramı gibi. Bugün burada tarihi şehirde hemen Galata Kulesi’nin yanında yanmakta olan mumların dünyada cehaletin yok olmasına vesile olmasını diliyorum.” (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER