A3 Haber

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı: Arınç’ın damadının beraatına itiraz ettik…

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı: Arınç’ın damadının beraatına itiraz ettik…

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı: Arınç’ın damadının beraatına itiraz ettik…
Aralık 30
13:55 2019

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Fethullah Gülen cemaati ile mücadelede çok ciddi mesafe kat edildiğini belirterek, “Örgütün yüzde yüz temizlendiğini kimse söyleyemez; ancak operasyonel gücü kalmadığını söyleyebiliriz. Bu örgüt ortadan kaldırılmadığı sürece tehdit devam eder. Ancak bu örgütle mücadelede kesinlikle zafiyete düşmemek gerekir” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Adliyesi’nde düzenlediği toplantıyla 2019 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda istatiksel verileri paylaşan Kocaman, 2019 yılı içerisinde geçen yıldan devreden 349 bin 929 dosya ile yeni gelen 228 bin 788 dosyayla birlikte toplam 578 bin 717 dosya hakkında işlem yapıldığını bu dosyalardan 238 bin 434 dosyanın tamamlandığını söyledi. Kocaman, tamamlanan dosyalardan 123 bin 450’si hakkında takipsizlik kararı, 61 bin 509’u hakkında iddianame düzenlendiğini, 24 bin 126’sı hakkında birleştirme kararı, 620’si hakkında görevsizlik kararı, 2 bin 204’ü hakkında başka büroya gönderme kararı, 25 bin 669’u hakkında yetkisizlik kararı, 856’sı hakkında da fezleke düzenlendiğini söyledi.

6 bin 831 Fethullah Gülen cemaati iddianamesi

Kocaman, 2019 yılında Fethullah Gülen cemaatine yönelik toplam 36 bin 13 dosyadan, 6 bin 831’i hakkında iddianame düzenlendiğini, 11 bin 401’i hakkında takipsizlik kararı, 11 bin 653’ü hakkında yetkisizlik kararı, 5 bin 942’si hakkında birleştirme kararı, 159’u hakkında başka büroya gönderme kararı, 21’i hakkında ise görevsizlik kararı verildiğini belirtti.

Sınav soruşturmaları

Fethullah Gülen cemaatinin sınavlarda yaptığı yolsuzluklara yönelik soruşturmaların sürdüğünü belirten Yüksel Kocaman, savcılığın sınavlarla ilgili inceleme merci olmadığını, gelen ihbar ve itiraflar sonucu soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi. Kocaman, ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’le ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve dava açıldığını söyledi.

“Siyasi ayak soruşturması diye bir niteleme yok”

Kocaman, Fethullah Gülen cemaatinin siyasi ayağıyla yeteri kadar mücadele edilmediği yönünde eleştirilerin hatırlatılması üzerine de şu yanıtı verdi: “Genellikle ihbar üzerine soruşturma açıyoruz, resen soruşturma açtığımız da oluyor. Ceza kanununda ‘siyasi ayak soruşturması’ şeklinde bir niteleme de yok. ‘Siyasi ayak soruşturması’ gibi bir şey hukukta yok. Ama zaman zaman belli kişilerin ismi dosyalarda geçebiliyor. Öyle anlarda da gereği yapılıyor.”

Arınç’ın damadına verilen beraat kararına itiraz

Yargılandığı davada beraat alan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter ile ilgili karara da itiraz ettiklerini belirten Kocaman, “Dosya bizim açımızdan dolu biz dosyaydı. Mahkeme kararına itiraz ettik, bozulacağını düşünüyoruz” dedi.

Kocaman, soru üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, soruşturma kapsamında Akşener’in ifadesinin alınmadığını kaydetti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER