A3 Haber

CHP’de istifa kaosu: Urla’dan sonra sırada Bayraklı mı var?

CHP’de istifa kaosu: Urla’dan sonra sırada Bayraklı mı var?

CHP’de istifa kaosu: Urla’dan sonra sırada Bayraklı mı var?
Aralık 30
07:59 2019

CHP İzmir’de sular durulmuyor.

Önce Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz Gülen Cemaati’ne üyelik suçundan tutuklandı ve Urla kaymakamı kayyum olarak atandı. Şimdi de Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal hakkında çok ciddi bir iddia gündemde. Aslında bu iddia uzun süredir gündemde idi. Ancak son günlerde herkes yeniden ve çok daha yüksek sesle konuşmaya başladı.

Sandal’ın hakkındaki iki dosyadan birinin tutuklama talebi ile karara bağlandığı tartışılıyor kulislerde.

İzmir Valisi’nin devreye girdiği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i uyardığı, Sandal’ın istifa ettirilerek yerine meclisin bir ismi seçmesini talep ettiği de ifade ediliyor.

Soyer’in de Serdar Sandal’a “istifa et” dediği, Sandal’ın da süre istediği belirtiliyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın “kaçak inşaat” yapmaktan 2011 yılında 1 yıl 6 ay ceza aldığı biliniyordu. Ancak Sandal’ın ayrıca iki dosyası daha bulunuyor yargıda. Bu dosyalardan biri olabilir.

Serdar Sandal’ın aday yapılma süreci de ilginçti. Aday belirleme döneminde kulislerde adı hiç geçmiyordu. Listelerin açıklanmasından bir saat öncesine kadar bazı MYK üyeleri bile adayın şimdi Bayraklı meclis üyesi olan Yeşim Tekoğlu olduğundan emindiler. Ama canlı yayında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP’nin Bayraklı adayının Serdar Sandal olduğunu açıkladı.

İzmir CHP, günlerce tartıştı Serdar Sandal’ın hangi bağlantı ile aday yapıldığını. Aile ilişkilerine kadar gidildi ancak tatmin edici bir yanıt bulunamadı.

Peki şimdi ne olacak?

Öncelikle Sandal’ın bu karara itiraz etmesi ve davanın yeniden görülmesini talep etmesi gerekiyor. Cumhuriyet savcılığı bu itirazı reddederse istifa etmesi gerekecek. Ardından Bayraklı Belediye Meclisi yeni bir başkan seçecek.

Melis’in CHP’li üyeleri İsmail Sarı, Mehmet Toptaş, İbrahim Balıkçı, Hulisi Başaran, Yeşim Tekoğlu, Gamze Gül Çamur, İrfan Önal, Cindi Can Polat, Serap Keskin, İpek Kul, Nilgün Alpaslan, Osman Akseki, Zehra, Ongun, Gönül Güngör, Ali Uğurel, Emel Arslan Hür, Ertuğrul Civelek, Hasan Karabağ, Alim Çetinkaya, Metin Uyma, Mukaddes Işın, Şentürk Apaydın, Kıyasettin Aydemir,Şeyhmus Bıçakçı.

AKP’li üyeleri Özgür Hızal, Dilek Yıldız, Osman Sağlam, Abdullah Aktaş, Mikail Bilici, Hayrullah Telli, Seyfettin Atbaş, Murat Pervane, Ahmet Öztep.

MHP’li üyeleri Derviş Kabacık, Muhammet Şahin.

Bu üyeler arasında tabii ki aday CHP’li olacak. Ancak iki adayın çıkması halinde AKP’li meclis üyeleri kilit rol üstlenebilirler.

Yine sancılı bir süreç bekliyor CHP İzmir’i.

About Author

Süleyman Gencel

Süleyman Gencel

Related Articles

TÜM HABERLER