A3 Haber

Erdoğan ‘tasvip etmiyorum’ demişti ama… Simit Sarayı’ndan yeni ‘Ziraat’ açıklaması

Erdoğan ‘tasvip etmiyorum’ demişti ama… Simit Sarayı’ndan yeni ‘Ziraat’ açıklaması

Erdoğan ‘tasvip etmiyorum’ demişti ama… Simit Sarayı’ndan yeni ‘Ziraat’ açıklaması
Aralık 30
18:45 2019

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı’nı satın almasını “tasvip etmediğini” açıklamıştı. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile “belirli oranda pay devri için” görüşmeler yaptıklarını duyurdu.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Ziraat Bankası’yla ortaklık kurulacağı haberleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

2018 yılı denetçi raporuna göre cirolarının 1,1 milyar TL olduğu aktaran Kavukcu, “Bu ölçekteki bir marka, öz kaynaklarıyla büyümesinin yanı sıra, oluşturduğu katma değer ve kredibilite göz önünde bulundurulduğunda, büyüme potansiyelini değerlendirmek üzere banka finansman desteği almıştır. Ancak bu rakam, basında çıkan haberlerin çok daha altında, bu ölçekteki bir şirket için makul seviyelerde olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Belirli oranda pay devri için bildirimde bulunuldu”

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile görüşmeler yaptıklarını ve Rekabet Kurumu’na bildirimde bulunduklarını belirten Kavukcu, şöyle devam etti:

“Simit Sarayı bugüne kadar yasal kriterlerin izin verdiği, ülkemiz için marka değeri oluşturan şirketlere verilen Turquality kapsamında, 25 ülkeye yaptığımız yatırımlar için, son 6 yılda toplam 23 milyon 237 bin 608 TL’lik destek almıştır. Bugüne kadar birçok yabancı devlet fonu başta olmak üzere yerli/yabancı fondan teklif alan Simit Sarayı’nın ön koşulu markanın yerli kalması olmuştur. Bu kapsamda Simit Sarayı tarafından, Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na belirli oranda pay devri için yürütülen görüşmeler ile ilgili olarak Rekabet Kurumu’na bildirimde bulunulmuştur. Ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır. Günümüzde, tüm dünya markalarının şirketlerini büyütmek için yaptığı girişim sermayesi ortaklıkları oldukça normaldir.”

Erdoğan “tasvip etmiyorum” demişti

Kavukcu, şirketin 500 milyon dolar borcu olduğu iddialarını da reddetti.

Rekabet Kurumu, Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı hisselerini devralmak için görüşmelere başladığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Genel Müdürü’nü aradığı ve girişimi onaylamadığını söylemişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Ziraat Bankası başvuruyu geri çekmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER