A3 Haber

Arınç’tan, damadının dosyasıyla ilgili konuşan Başsavcı’ya yanıt

Arınç’tan, damadının dosyasıyla ilgili konuşan Başsavcı’ya yanıt

Arınç’tan, damadının dosyasıyla ilgili konuşan Başsavcı’ya yanıt
Aralık 31
21:23 2019

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter’in davası için Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın “Mahkeme beraat kararı verdi. Biz onu istinafa götürdük, kararın bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı” ifadelerine yanıt verdi. Arınç, iki buçuk yıldır süren dava sürecinde hala kesinleşmemiş bir karar olduğunu belirterek, Kocaman’ı “yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ile suçladı.

22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın, Fethullah Gülen cemaati davasından yargılanan damadı Ekrem Yeter için sözlerine yanıt verdi.

Başsavcı’nın “Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu bir dosyayı. Mahkeme beraat kararı verdi. Biz onu istinafa götürdük, kararın bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı” ifadelerine değinen Arınç, Başsavcı’ya seslenerek, “Siz bir gazeteci veya sokaktaki herhangi bir kişi değilsiniz. Her düşündüğünüzü, herkese söyleyemezsiniz. Çünkü siz yargının sacayaklarından birisiniz. Yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Doğrudan bu adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz” dedi.

İki buçuk yıldır süren dava sürecinde hâlâ kesinleşmemiş bir karar olduğunu belirten Arınç, Kocaman’ı “yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ile suçladı.

Arınç, Başsavcı Kocaman’a, “Açıklamalarınız her haliyle yanlıştır. Hukuk kurallarına ve etik kurallara aykırıdır” şeklinde seslendi. Arınç, “Bu ve buna benzer açıklamalar sebebiyle kamuoyunda yargıya güven neredeyse yüzde 30’ların altına düştü. Bunu iyileştirmek adına Sayın Adalet Bakanı’nın ve Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun olağanüstü çabalarını saygıyla destekliyorum. Her şeye rağmen Türk yargısına ve hakimlerine güveniyorum. Güvenmek zorundayım; ikinci yedek bir yargımız yok” ifadelerini kullandı. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER