A3 Haber

İki yandaş gazete birden kapandı!

İki yandaş gazete birden kapandı!

İki yandaş gazete birden kapandı!
Aralık 31
10:00 2019

Son dönemlerde yaşanan gazetelerin kapanması kervanına iki yandaş gazete daha eklendi. Star ve Güneş gazetelerinin çalışanlarına kurumların kapanacağı resmen tebliğ edildi. TürkMedya bünyesinde yayın yapan iki gazetenin çalışanları ise haklarını alıp alamayacakları konusunda endişeli.

A3 Haber Merkezi- TürkMedya’da bünyesinde yayın yapan Star ve Güneş gazeteleri kapatıldı. Gazetelerin yönetimleri çalışanlara Star ve Güneş’in kapandığını resmen tebliğ etti. İki gazete de bugün attıkları son manşetlerle gazetelerinin kapandığını açıkladı.

Güneş gazetesinin Akşam gazetesi içerisinde 4 sayfa ek olarak yer almaya devam edeceği belirtilirken, Star Gazetesi de yola dijital medya ile devam edecek. Ekonomik krizle beraber birçok isimle yollar ayrılmış, Star Matbaası ve Akşam Life eki kapanmıştı.

Star ve Güneş’te çalışan gazetecilerin kendilerine yönetim tarafından ulaştırılacak tebligatları beklediği ve tazminatları ve alacakları konusunda tedirgin oldukları ifade edildi.

Star dijital ortamda devam edecek

Kâğıt baskısını bugün sona erdiren Star gazetesi, dijital medya ile devam edeceğini duyurdu. Star, “Kâğıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz” manşeti ile çıktı.

Haberde şöyle denildi: “Türkiye’nin içeride ve dışarıda istiklal mücadelesi verdiği dönemde, devletinin ve milletinin yanında duran, kirli oyunları gün yüzüne çıkaran Star, basılı medya hayatına bugünden itibaren son veriyor. Alınan karar doğrultusunda Star, dijital medya hayatına devam ederek, ‘Millî iradenin sesi’ni daha gür haykıracak. star.com.tr, aktif habercilik, mevcut içerikleri ve güçlü yazar kadrosuyla, yeni dönemde dijital dünyada adından sıkça söz ettirecek.

Musluğun kesildiği iddia edilmişti!

Bir süre önce TürkMedya için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden AKP’li başkanlar döneminde ‘reklam geliri’ adı altında her ay 10 milyon lira aldığı ve Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.

Bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’da yerel seçimler sonrasında birçok çalışan da işten çıkarılmıştı.

1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı. 2006’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın Ethem Sancak’a satılan gazete, daha sonra Hasan Yeşildağ tarafından alındı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER