A3 Haber

‘Termik santraller devletleştirilsin’ önerisi

‘Termik santraller devletleştirilsin’ önerisi

‘Termik santraller devletleştirilsin’ önerisi
Ocak 01
22:43 2020

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Tavşanlı ve Seyitömer termik santrallerinde iki bin yüz işçinin çalıştığına dikkat çekerek, “Termik santrallerin kapanmasını değil, çevre yükümlülüklerini yerine getirerek filtre takmalarını istiyoruz. Gerekirse devletleştirilsin” önerisi sundu.

Baca filtrelerinin takılması için verilen bir aylık sürenin dün gece dolmasının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından altı termik santrali mühürlenerek kapatıldı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, baca filtresi bulunmadığı için mühürlenen Seyitömer ve Tavşanlı termik santrallerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

Termik santarllerini işleten firmalara 2013 tarihinden beri baca filtreleri takmaları için milyonlarca lira teşvik verildiğini hatırlatan Kasap, “Firmalar üstlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmedikleri için bu durum yaşandı” ifadesini kullandı.

“Erdoğan ve bakanlığı kınıyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından termik santrallerinin kapatılması talimatı verildiğini söyleyen Kasap, “Biz asla termik santraller kapatılsın demedik, en kısa sürede filtrelerin takılarak termik santrallerinin bir an önce açılması taraftarıyız. AKP Genel Başkanı Erdoğan parti MYK toplantısında bu santraller kapatılsın dedi, bakanlık harekete geçti. Erdoğan ve Bakanlığı şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Enerji santrallerini işleten firmaların büyük bölümünün daha çok kazanç uğruna çevreye yönelik yükümlülüklerini yerine getirmediğini hatırlatan CHP Kütahya Milletvekili Kasap, “Kanal İstanbul ve yerli otomobil yapma iddiasında olan iktidar, buraları kapatmasın, gerekirse devletleştirerek, Türkiye’yi enerji konusunda dışa bağımlı olmaktan kurtarsın” dedi.

“Binlerce işçi mağdur edilmesin”

Sadece Kütahya’da bulunan santrallerde iki bin yüz işçinin çalıştığını hatırlatan Kasap, Türkiye’de bacası bulunmayan on beş santral bulunduğunu belirterek, binlerce insanın ve ailelerin mağdur olmaması için hükümete enerji santrallerinin akıbeti konusunda bir an önce harekete geçilmesi çağrısında bulundu. (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER