A3 Haber

Anadolu Ajansı ‘Müslüman Kardeşler’in resmi ajansı mı oldu?

Anadolu Ajansı ‘Müslüman Kardeşler’in resmi ajansı mı oldu?

Anadolu Ajansı ‘Müslüman Kardeşler’in resmi ajansı mı oldu?
Ocak 02
11:05 2020

Müslüman Kardeşler’in Mısır’da 2020 yılında izleyeceği strateji Anadolu Ajansı tarafından infografik haline getirilerek yayımlandı. Haberde, Mısır tarafından “terör örgütü” olarak kabul edilen teşkilatın ülkede izleyeceği yol anlatıldı.

A3 Haber Merkezi | Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından “terör örgütü” olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler’in (İhvan) Mısır’da izleyeceği strateji Anadolu Ajansı tarafından duyuruldu.

İhvan’ın resmi sözcüsü Talat Fehmi’nin açıklamalarına da yer verilen haberde, İhvan’ın “kendi sloganlarından ziyade Mısırlıların kabul edeceği ortak prensiplere yoğunlaşacağı” söylendi.

“İhvan iktidardan vazgeçti”

Yayımlanan belgede İhvan’ın ülkede iktidarı ele geçirme hedefinden vazgeçtiği, bunun yerine “muhalefetle dayanışacağı” söyleniyor.

Anadolu Ajansı tarafından yapılan haberde İhvan sözcüsü Fehmi’nin “İhvan, onurlu ve özgür bir yaşam için el ele, omuz omuza verip, söz birliği yaparak birbirine kenetlenmiş insanlardan oluşan bir saf oluşturmaya çağırıyor” sözlerine yer veriliyor.

“Teşkilat Sisi yönetimine karşı koyabilecek güçte değil”

Haberde görüşüne yer verilen “İslami hareketler uzmanı” Ammar Fayid ise şunları söylüyor:

“Teşkilat, Sisi yönetimine karşı koyabilecek güçte değil. Bu nedenle diğer muhaliflerle iş birliğine gitmeyi tercih etti. ‘Muhammed Ali Belgesi’ darbelere karşı oluşturulacak koalisyonlar için bir başlangıç noktasıdır. İhvan, 25 Ocak Devrimi öncesinde olduğu gibi tekrar siyasetin ön saflarında olmayı istemiyor. Buna hazır da değil zaten. Çünkü İhvan’ın içerideki yaraları sarmaya ve toparlanmaya ihtiyacı var. Şu andaki yönetim, teşkilat içindeki bölünmelerin artacağı endişesi nedeniyle siyasi ve stratejik kararlar almaya cesaret edemiyor.”

Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan “İhvan stratejisi” görseli:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER