A3 Haber

Libya tezkeresi için ‘Sonunu düşünen kahraman olamaz’ diyen Fuat Oktay’a CHP’den yanıt

Libya tezkeresi için ‘Sonunu düşünen kahraman olamaz’ diyen Fuat Oktay’a CHP’den yanıt

Libya tezkeresi için ‘Sonunu düşünen kahraman olamaz’ diyen Fuat Oktay’a CHP’den yanıt
Ocak 02
20:29 2020

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, “Sonunu düşünen kahraman olamaz” sözüne tepki gösterdi. Özel, “Sonunu düşünmeden adım atan devlet adamı olamaz, devlet yönetemez. Sonunu düşünmeden kahramanlık sokakta olur. Sonunu düşünmeden kahramanlık kabadayılıktır” dedi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Özel, Türkiye ile Libya arasındaki yakınlaşmaya değindi.

Özel, “Libya ile münhasır ekonomik bölge anlaşması imzalamak, o gün diplomatik bir başarıydı. Dış siyaset açısından önemli bir hamleydi. Bugün ortaya çıktı ki, diplomasiyle elde edilen bir başarı yok. Mehmetçik’in canını, kanını ortaya koyuyorsunuz. Mehmetçik’i Libya’da Trablusgarp hükümetine rejim muhafızlığı yapmak üzere, rejiminin jandarmalığını yapmak üzere görevlendirip karşılığında bir anlaşma alıyorsunuz ve o anlaşma hayata geçer geçmez asker yolluyorsunuz. Yani sizi Trablusgarp hükümeti, Serac (Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac) ne yapıyor; kendi iktidarını korumak için size denizde anlaşma imzası atıyor ve karşılığında Mehmetçik’i alıyor” diye konuştu.

“Sonunu düşünmeden adım atan devlet adamı olamaz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı şaşırarak, üzülerek dinlediğini ifade eden Özgür Özel, “Diyor ki, ‘Sonunu düşünen kahraman olamaz.’ Bu bir diplomasi lafı mı? Bu Türkiye anayasa gereği Cumhurbaşkanına vekalet eden Cumhurbaşkanı yerine söz söyleyebilen birisinin söyleyebileceği bir laf mı? Sonunu düşünmeden adım atan devlet adamı olamaz, devlet yönetemez. Sonunu düşünmeden kahramanlık sokakta olur. Sonunu düşünmeden kahramanlık kabadayılıktır. Devlet adamları yaşanacakların bütün sonuçlarını değerlendirirler, ülkenin geleceği açısından en doğru kararı verirler” açıklamalarında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER