A3 Haber

Fırat Aydınus hakemliği bırakıyor, tarih belli oldu

Fırat Aydınus hakemliği bırakıyor, tarih belli oldu

Fırat Aydınus hakemliği bırakıyor, tarih belli oldu
Ocak 03
13:52 2020

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Türk futbolunun deneyimli hakemlerinden Fırat Aydınus’un 2020-2021 sezonunun sonunda hakemliği bırakacağını açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

2014 yılında Fırat Aydınus ile Bülent Yıldırım’ın FIFA kokartlarını almak durumunda kaldığını yoksa FIFA’dan yaptırım gelebileceğini söyleyen Zekeriya Alp, “Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım’ın kokartlarını almak zorundaydım. Eğer FIFA alsaydı sayımızı da düşürebilirdi. Dolayısıyla bunu kendilerine anlattım ve üzülerek FIFA kokartlarını aldık. Halis, doğrudur, 2 ay önce koşamadı ve 10-15 gün sonra koşu için davet edildi ve tamamladı. O koşunun ardından da 2-3 maça çıktı. Hassasiyetle bu konuların üzerinde duruyoruz. Sıkıntımız çok büyük. Alt liglerden hakem bulma şansını yaratmamız lazım. Bu emeği büyük ölçüde veriyoruz. Üzerinde durduğumuz 9 hakemi de Antalya’daki seminere davet ettik” diye konuştu.

Zekeriya Alp ayrıca, Fırat Aydınus’un 1.5 yıl sonra hakemliği bırakacağını açıkladı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER