A3 Haber

Pençe-3 Harekatı bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi

Pençe-3 Harekatı bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi

Pençe-3 Harekatı bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi
Ocak 03
01:48 2020

Milli Savunma Bakanlığı, ‘Pençe 3’ harekat bölgesinde çıkan çatışmada iki askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) “Kuzey Irak Haftanin’de Pençe-3 harekatında teröristlerle çıkan çatışmada iki asker şehit oldu” açıklaması yaptı.

MSB’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Pençe-3 harekat bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında, bugün Irak kuzeyi Haftanin’de teröristlerle çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Teröristlerin bulunduğu bölge, ateş destek vasıtaları ve ATAK helikopterleri ile atış altına alınmış ve ani hava harekatı kapsamında 2 F-16 bölgeye yönlendirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar kapsamında Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde çıkan çatışmanın ardından yaşamını yitiren iki asker hakkında sosyal medyadan baş sağlığı dilediler.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

“Terörle mücadele kapsamında başlatılan Pençe-3 harekat bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında, Irak’ın kuzeyi Haftanin bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlara belirtti:

“Türk Milleti’nin başı sağ olsun!
Pençe-3 harekâtı kapsamında terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlarda Şehit düşen kahraman evlatlarımız Ayhan Çam ve Berkay Işık’a Cenabıhak’tan rahmet diliyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER