A3 Haber

Sosyo Politik: Seçmenlerin yüzde 70’i kayyuma ‘hayır’ dedi

Sosyo Politik: Seçmenlerin yüzde 70’i kayyuma ‘hayır’ dedi

Sosyo Politik: Seçmenlerin yüzde 70’i kayyuma ‘hayır’ dedi
Ocak 03
13:51 2020

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin 10 kentte yaptığı ankete katılanların yüzde 70’i iktidarın yaptığı kayyum atamalarına karşı çıkıyor.

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, kayyum atamalarına ilişkin Diyarbakır, Mardin, Batman, Van, Siirt, Muş, Iğdır, Kars, Şırnak ve Hakkâri’de 26-29 Aralık 2019 tarihleri arasında 5 bin 100 kişiyle yüz yüze yaptığı saha araştırmasında halkın yüzde 69,9’u kayyum atamalarına karşı çıkıyor.

Kayyum atanmasının seçmenin siyasal ve hizmet beklentileri üzerindeki etkisi, belediye hizmetlerine dönük beklenti, tutum ve talepleri ölçmeye dönük yapılan çalışmada, seçmenin süreci desteklemediği ortaya çıktı.

Seçmenin tercihi değişmedi

Katılımcılara yöneltilen “Belediyelere Kayyum Atanmasını Destekliyor musunuz?” sorusuna yüzde 69,9’u hayır yanıtını verirken; yüzde 16 evet, yüzde 14,1’i ise kararsız olduğunu belirtiyor.

Katılımcılar, “Kayyum Atandıktan Sonra Yerel Yönetimlere Dair Siyasal Tercihinizde Nasıl Bir Değişiklik Yaşandı?” sorusuna ise yüzde 57,14’ü “Siyasal Tercihimi Etkilemedi”, yüzde 31,80’i “Oy Verdiğim Partiyi Daha Çok Desteklemeye Karar Verdim”, yüzde 6,85’i “Hiçbir Partiye Oy Vermemeye Karar Verdim”, yüzde 4,21’i ise “Oy Verdiğim Partiyi Değiştirmeye Karar Verdim” yanıtını verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER