A3 Haber

Üretimi durdurulmuştu: TEMSA hakkında Sabancı Holding iddiası

Üretimi durdurulmuştu: TEMSA hakkında Sabancı Holding iddiası

Üretimi durdurulmuştu: TEMSA hakkında Sabancı Holding iddiası
Ocak 04
20:20 2020

Üretime ara verdikten sonra konkordato ilan etmesiyle gündeme gelen TEMSA’yı Sabancı Holding’in geri alacağı iddia edildi. TEMSA yetkilileri, konuyla ilgili kendilerine henüz bir açıklama gelmediğini bildirdi.

Bir süre önce geçici konkordato ilan eden TEMSA ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. TEMSA’yı İsviçre merkezli fon şirketi şirketi True Value Capital Partners’a satan Sabancı Holding’in şirketi geri alacağı öğrenildi. Temsa yetkilileri ise konuyla ilgili kendilerine açıklama yapılmadığını bildirdi.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, isviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners’a satılan Temsa’nın borçları ile birlikte Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

Hükûmete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın talimatı üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuyla ilgilendiğini belirtirken, Temsa yetkilileri ise henüz kendilerine bu yönde bir açıklama yapılmadığını belirtti.

182 milyon TL’ye satılmıştı

Sabancı Holding, 30 Mayıs 2019 günü Temsa’daki hisselerini 182 milyon 693 bin 243 lira karşılığında İsviçre merkezli True Value Capital Partners şirketine sattığını açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER