A3 Haber

Babacan’dan Erdoğan’ın ‘IMF’den talimat alıyordu’ sözlerine yanıt

Babacan’dan Erdoğan’ın ‘IMF’den talimat alıyordu’ sözlerine yanıt

Babacan’dan Erdoğan’ın ‘IMF’den talimat alıyordu’ sözlerine yanıt
Ocak 06
20:42 2020

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “IMF’den talimat alıyordu” sözlerine yanıt olarak “Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor” dedi.

Eski bakan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi için ‘IMF’den talimat alıyordu’ ifadelerinin ardından suskunluğunu bozdu.

Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazır olduğunu belirten Babacan, “Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz” dedi.

“Türkiye’de hayat pahalılığı, işsizlik gibi sorunlar var”

Erdoğan, AKP’den ayrılan ve yeni parti hazırlığında olan Ali Babacan ve arkadaşları için ‘Talimatı IMF’den alıyorlardı’ ifadelerini kullanmıştı. Ali Babacan, konuyla ilgili bugün bir açıklama yaptı.

“Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor” ifadelerine yer veren Babacan, faizlerle ilgili güncel rakamlar paylaştı. Babacan, “Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018’de 74 Milyar TL’ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019’da 103 Milyar, 2020’de 139 Milyar TL. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar’dan 139 Milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiye’nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var.”

Babacan, “Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER