A3 Haber

İYİ Parti’den kent suçu ‘Zorlu Konak’ projesi için referandum teklifi

İYİ Parti’den kent suçu ‘Zorlu Konak’ projesi için referandum teklifi

İYİ Parti’den kent suçu ‘Zorlu Konak’ projesi için referandum teklifi
Ocak 07
15:07 2020

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir kamuoyunda uzun süredir tartışmalara neden olan Zorlu Konak gökdelen projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu proje İzmir’in bağrına çakılmış bir kazık niteliği taşıyor” ifadelerine kullanırken referandum çağrısı yaptı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı’nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentin sorunlarına dikkat çeken Dervişoğlu, özellikle yağmurlu havalarda altyapı sıkıntılarının gündeme geldiğine değinerek, eksiklerin giderilmesi noktasında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Dervişoğlu, İzmir kamuoyunda uzun süredir tartışmalara neden olan ve yurttaşların tepki gösterdiği Zorlu Konak projesi için referandum çağrısında bulundu. Dervişoğlu, Zorlu Holding’in kent merkezine inşa etmeyi planladığı gökdelen için “İzmir’in bağrına çakılmış bir kazık niteliği taşıyor” dedi.

“Gökdelen projesi İzmir’in bağrına çakılmış kazıktır”

İzmir’in Konak ilçesi Pasaport mevkisinde, uzun süredir tartışmalara neden olan, gökdelen inşaatına ilişkin konuşan Dervişoğlu, “Bu proje İzmir’in bağrına çakılmış bir kazık niteliği taşıyor. İzmir’in yüzde 53’ünde yeni yerleşim alanları oluşturabilme imkanımız var. Kentin merkezine kentin silüetini bozabilecek gökdelenlerin yapılmasına sıcak bakmam mümkün değil. Kentin jeolojik yapısı da buna elverişli değil. Denizin kenarında yola kazma vurduğunuzda 20 santimetrede tuzlu su çıkıyor. ‘Deprem’ deyince akla hep İstanbul geliyor ancak İzmir önemli fay hatlarının geçtiği bir deprem bölgesi. Bir kentin kültürünü yaşatabilmek için o kentin önce anılarının yaşatılması lazım. Kent merkeziyle oynandığında, anılarla oynanır ve bizi İzmirli yapan değerler aşınır. O sebeple kent merkezinin siluetine zarar verebilecek maceraperest adımların atılmaması lazım. Çevresel etkiler değerlendirilmeli ve referanduma başvurulmalı. İzmir halkına sorulsun; bağrına saplanmış bir kazık istiyor mu?” diye konuştu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER