A3 Haber

Kayyum kaymakamlara kıyak: Vali ve üst düzey bürokrat olabilmelerinin önü açıldı

Kayyum kaymakamlara kıyak: Vali ve üst düzey bürokrat olabilmelerinin önü açıldı

Kayyum kaymakamlara kıyak: Vali ve üst düzey bürokrat olabilmelerinin önü açıldı
Ocak 07
09:02 2020

İçişleri Bakanlığı, aralarında kayyum olarak atanan kaymakamların da bulunduğu bazı bürokratları birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltti. Böylece bu bürokratların vali ya da üst düzey bürokrat olabilmelerinin önü açılmış oldu.

A3 Haber Merkezi | İçişleri Bakanlığının, bazı bürokratları birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltme kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre 72 bürokrat birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi. Unvanı yükseltilen bürokratların vali ya da üst düzey bürokrat olabilmelerinin yolu açılmış oldu.

Birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltilen kaymakamlar arasında, görevden alınan CHP ve HDP’li belediye başkanlarının yerine kayyum olarak atanan kaymakamların bulunması dikkat çekti.

Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu, görevden alınan HDP’li Belediye Başkanı Mehmet Zırığ’ın yerine 29 Ekim 2019’da kayyum olarak atanmıştı.

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi de, görevden alınan HDP’li Belediye Başkanı Filiz Buluttekin’in yerine 21 Aralık 2019’da kayyum olarak atanmıştı.

İzmir’in Urla ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Önder Can, CHP’li Belediye Başkanı Burak Oğuz’un yerine geçen ay kayyum olarak atanmıştı.

AKP’nin kayyum olarak atadığı kaymakamlar, şimdi de İçişleri Bakanlığı tarafından adeta ödüllendirilerek, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi. Böylece bu kayyumların vali ya da üst düzey bürokrat olabilmelerinin önü açılmış oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER