A3 Haber

Sabiha Gökçen 15.00’e kadar uçuşlara kapatıldı

Sabiha Gökçen 15.00’e kadar uçuşlara kapatıldı

Sabiha Gökçen 15.00’e kadar uçuşlara kapatıldı
Ocak 07
09:58 2020

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, iniş yapan bir uçağın pistten çıkması nedeniyle 15.00’e kadar uçuşlara kapatıldı.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’den rötar haberleri birbirini izlerken son olayda BAE Sarja-İstanbul seferini yapan uçak Sabiha Gökçen’e inişi sırasında pistten çıktı.

Valilik 164 yolcunun tahliye edildiğini açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu uçağı pistten çıktı. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürerken İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir” denildi.

Valilikten açıklama

Birleşik Arap Emirlikleri Şarja–İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı pistten çıktı. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürerken Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçuşlar geçici bir süre için durduruldu. İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur” denildi.

Havalimanı, 15.00’e kadar uçuşlara kapatıldı.

Yeni Havalimanı’nda uçuşlar iptal

Rüzgarın saatte ortalama 105 kilometre ile estiği İstanbul Havalimanı’nda çok sayıda sefer iptal edildi.

İniş ve kalkışlarda rötarlar yaşandı.

Kapatılacak Atatürk Havalimanı sorunsuz işliyor

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, şu anda yalnızca kargo uçaklarının kullandığı ve rüzgarın saatte 85 kilometre olarak ölçüldüğü Atatürk Havalimanı’nda ise herhangi bir olumsuzluk gözlenmiyor.

İstanbul’da sorunsuz işleyen tek havalimanının Atatürk olduğu aktarılıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER